Kuggremmarna Vs. Timing Kedjor

Kuggremmar och kedjor timing kontrollera tidpunkten för värdena i en förbränningsmotor. Utan denna synkronisering, skulle en motor vara svårt att starta och omöjligt att hålla igång. Funktion

Både remmar och kedjor ansluter vevaxeln till kamaxeln, vilket i slutändan är laddat med timing ventilerna. Ventilerna kan sättas upp i en rullning setup, där det finns tillräckligt med utrymme mellan ventiler och kolvar för att undvika kontakt om timingen är ur synk, eller en störning konfiguration, där motorskador kommer att uppstå om tidpunkten avbryts.

Fördelar

Kuggremmar är billigare än kedjorna, men de är slitdelar som måste bytas. Timing kedjor är normalt bra för livet av ett fordon, men de är dyrare att konstruera och installera om tjänsten behövs.
Historia

Under 1970 och 1980, började många tillverkare använder kuggremmar, på grund av deras lägre kostnad och tystare drift. Men timing kedjor är återigen populärt och används på många nordamerikanska och europeiska modeller. Även en kamrem och kamkedjan är inte utbytbara
Överväganden

, bör du överväga vilken inställning ett fordon innan har gör ett köp. Kuggremmar kräver regelbunden service och måste bytas mellan 60.000 och 100.000 mil intervall. Regelbundna oljebyten är allt som behövs för att upprätthålla en kamkedjan.
Varning

Vissa motorer drivna av både kuggremmar och kedjan har störningar uppställningar, där avancera eller fördröja tidpunkten kommer effektivt förstöra motorn. Om tillverkaren rekommenderar planerade inspektioner eller kamrem tjänster, undvik inte få arbete, eftersom det kan kosta tusentals dollar för att åtgärda uppkomna skador.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125810.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.