Hur du ändrar ett oljetråg på en Audi A4

Du kanske har några skäl att ta bort och ersätta oljetråg på en Audi A4. Kanske du skulle vilja byta ut en läckande packning oljetråg eller kanske du behöver byta oljetråget eftersom det blev skadad. Ta bort oljetråget på en A4 är inte extremt svårt, men det kräver att motorn uppallad bort från hjälpramen och hjälpram tappade bort från motorn. Om detta verkar skrämmande, kan du vara bättre att ha en professionell göra jobbet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Ratchet förlängning
prybar
2-by-4 träskiva
Ny oljetråget
Oil pan gasket
Packning tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av Audi med ordet jack och placera den säkert på pallbockar. Du kan ta bort hjulen samt om du vill ha lite extra utrymme.
2

Avlägsna oljepluggen pan drain och tappa ur oljan i en lämplig behållare. Ta bort alla 10mm bultarna på omkretsen av oljetråget som håller det på. När bultarna tas bort, kommer pannan att komma ner och vila på hjälpramen.
3

Ta bort 13mm bultarna som håller den främre motorfästet på plats. Ta bort motorfästet och ställ den åt sidan, notera orientering distanser och brickor.
4

Ta bort de två 17mm muttrarna på undersidan av de fästen side motor. Palla upp motorn ca 4 inches genom att placera domkraften under små öron på framsidan av motorblocket. Placera en träbit mellan motorn och domkraften. Mycket försiktigt jack motorn upp några inches, hålla ett öga på kylvätskeslangarna att undvika att dra på dem.
5

Ta bort de två 17mm bultarna som håller hjälpramen till chassit. Hjälpramen ska komma ner ca 4 inches. Oljetråget kan nu tas bort från motorn. Var ytterst försiktig vid denna tidpunkt eftersom ingenting men domkraften håller motorn på plats och hindra det från att falla från bilen.
6

Applicera en liten lager av packningen tätningsmedel till det nya oljetråget. Placera den nya packningen på plats. Applicera ett lager av tätningsmedel till botten av motorblocket.
7

Montera oljesumpen på motorn och dra åt alla skruvarna som håller den. Sätt tillbaka hjälpramen med två 17mm bultar. Du kan behöva använda en andra domkraft för att lyfta hjälpramen fram till fästpunkterna.
8

Sänk domkraften som håller motorn tills du kan justera fästena side motor motorn med hjälpramen. Montera bultarna som fäster motorfästen på plats. Sätt tillbaka det främre motorfästet med de två skruvarna. Sänk Audi från domkraften. Fyll motorn med olja, starta motorn och kontrollera oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125790.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.