Hur Byt 4Runner broms rotorer

De broms rotorer på en 4Runner är mycket viktiga aspekter av bromssystemet och ska inspekteras regelbundet för slitage och byts vid behov. Du kan ha en butik ersätta bromsarna på din 4Runner för dig, men det kan kosta flera hundra dollar. Detta är ett arbete som också göras av ägaren hemma i garaget med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Ordet jack (eller fabriken jack) katalog Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Brake Cleaner Review Rags
Nya broms rotorer

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna till hjulen. Lyft trucken med en domkraft. Även 4Runners komma med en fabrik levereras sax domkraft, är en kraftigare domkraft rekommenderas för att lyfta en 4Runner snabbt och säkert. Sänk bilen på pallbockar så att det på ett säkert sätt stöds och avsluta ta bort hjulen.
2

Ta bort de sex skruvarna som håller navet locket på plats på varje hjul. Ta bort de koniska brickor placerade på navbultarna genom att knacka en avsmalnande punch i spåret i brickorna. Brickorna ska poppa ut.
3

Bänd upp dammskydd som skyddar navet med en platt skruvmejsel. Ta bort 12-mm bult och bricka från slutet av axeln med en hylsa och en spärrnyckel.
4

Thread två 8-mm bultar i två motsatta hål på navet omslaget. Dra lika på de två bultarna för att ta bort navet locket. Ta bort de två stora muttrar på axeln med en hylsa eller skiftnyckel. Ta bort brickan och lagret bakom fästmuttrarna.
5

Ta bort de två bromsok fästskruvar sitter på baksidan av bromsok med en 17-mm hylsa. Skjut tjocklek av av rotorn. Knyt bromsok med en bit ståltråd eller support på en plattform så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den. Drag av rotorn från i navet genom att dra rakt bakåt.
6

Spraya hela området ner med en broms renare och torka alla olja, smuts och skräp med en ren trasa. Rengör ny rotor med broms renare och skjut den på navet. Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Om elektroderna är alltför nära varandra för att glida över rotorn ta bort locket från bromsvätskebehållaren och använda en C-klämma för att dra tillbaka pistongen i bromsoket. Placera en tunn träbit mellan klämman och kolven för att skydda kolven.
7

Dra åt de två bromsok fästbultarna som håller bromsoket på plats. Installera om hjullagret, tvättmaskin och två fästmuttrarna. Skjut navet locket och sedan ersätta den 12-mm bult och bricka. Sätt tillbaka dammskyddet.
8

tillbaka de sex koniska brickor och de sex bultarna som håller navet locket på plats. Byt hjulen och sänk bilen bort av domkraften. Dra åt muttrarna i ett korsvis mönster. Pumpa med bromspedalen tills pedalen känns fast igen. Provköra din Toyota noggrant för att säkerställa att det inte finns några problem med bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125784.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.