Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Honda Ridgeline

Honda Ridgeline är en fyra dörrars, fem passagerare kompakt pickup med en V6, 250-hästars motor som får 15 miles per gallon i staden och 20 miles per gallon på motorvägen. Med det låg bränsleeffektivitet, Ridgeline ägare måste göra allt de kan för att öka gas körsträcka på sina fordon. Här är några tips att tänka på. Instruktioner
1

Drive vid konstanta, måttliga hastigheter. Gas körsträcka är lägre i staden eftersom påskynda brinner upp mycket mer bränsle än färdas med en konstant hastighet. När du kör i trafiken eller på motorvägen, försök att dämpa din hastighet så att du inte accelerera och bromsa i onödan. Använd funktionen farthållaren på motorvägen när det passar. Gas körsträcka minskar också snabbt när du når 60 miles per timme, enligt FuelEconomy.gov.
2

Håll din bil väl underhållna. Få regelbundna tune-ups. Med Ridgeline s V6 250-hästars motorn, byta tändstift, luftfilter och bränslefilter, enligt Hondas rekommenderade underhållsplan, är viktigt. Se också till att du använder rätt grad av motorolja och bensin. Håll dina däck ordentligt pumpade enligt rekommenderad psi nivå i din instruktionsbok. Under-pumpade däck kommer att orsaka mer dra på din Ridgeline, sänker sin bränsleeffektivitet.
3

Håll din lastbil ljus. Tyngre fordon kräver mer gas att flytta. Ta bort alla onödiga saker från din trunk eller dina baksätet. Om du inte ens använda det bakre del sittplatser, kanske du även vill överväga att ta bort det också. Baksätet kan lätt tas ut genom att ta bort de sex 14 mm bultarna som håller sätena och center säkerhetsbälte på plats..
4

Limit luftkonditioneringen användning Med hjälp av luftkonditioneringen kommer att kräva mer energi från lastbilens motor. Försök att använda den sparsamt vid en temperatur kontroll inställning som inte kommer att få den att vara på hela tiden. Omvänt, om du kör runt med alla dina öppna fönster, kommer du att bli kraftigt öka dra på din lastbil. Försök att hitta en balans mellan de två alternativen.
5

Installera ett kallt system luftintag. Om att ändra din körning och vanor underhåll är inte tillräckligt för dig, överväga att lägga ett system för luftintag till din Ridgeline. Ett sådant system ersätter din tube stock intag med en bredare rör, fylla din brännkammare med mer syre för att antända bränslet med en mer effektiv blandning.
6

överväga att uppgradera till en 2011 modell. Honda har lyssnat på Ridgeline förarna klagar på låg bränsleeffektivitet på lastbilen. Bolaget planerar att fokusera på att förbättra lastbilens aerodynamik och drivlina för att göra den mer bränslesnål för sin 2011 modell. Om handel och uppåt är ett alternativ för dig, överväga det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125752.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.