Hur man lägger kylvätska i en 2003 Chevy Tahoe

Hålla Dex-Cool kylvätska fullt på 2003 Chevy Tahoe är ett viktigt underhåll steg för att säkerställa skadan inträffar inte till värme-och kylsystem. Medan en kylvätska flush är en överlägsen service till dränering och sedan fylla kylaren, vilket gör att kylvätskan att köra låg mellan tjänster kan orsaka allvarliga skador. Om regelbundna tömningar utförs på full-size SUV, och rätt kylvätska används, lägga kylvätska däremellan bör ske minimalt, om inte systemet har en läcka. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
Funnel
Dex-Cool frostskyddsmedel (färdigblandad)
Visa fler instruktioner
1

Parkera Tahoe på en plan yta och låt motorn svalna. Om motorn är varm, så låt åtminstone ett par timmar för att svalna.
2

Öppna huven och leta reda på kylarlocket på vänster sida (vänd mot motorrummet av fordonet). Addera 3

Rikta in anti-freeze drain pan under korta radiator halsen och locket under främre stötfångaren i Tahoe.
4

Tryck kylarlocket inåt vrid det moturs långsamt.
5

Sätt en tratt i halsen på kylaren och tillsätt förblandad Dex-cool frostskydd (kylmedel) långsamt in i tratten. Tillåt upp till 30 sekunder eller mer för kylmediet att rensa ner i kylaren kamrarna. Lägg mer kylvätska vid behov.
6

Fortsätt att lägga till fler Dex-cool kylvätska i kylaren tills kylaren halsen visar kylvätska ca 1/2 tum ner från toppen av påfyllningsröret och inte längre avlopp in i kylaren.
7

Inspektera kylvätskenivån behållaren till vänster om kylaren halsen och se till att det är fullt. Om det inte är, ta bort locket på behållaren och fyll den med färdigblandad kylvätska tills den når hela kalla linjen stämplat på utsidan reservoarhuset.
8

Starta motorn i Tahoe med kylarlocket av radiatorn om du lagt till mer än 1/2 liter eller mer av kylvätska. Det kan finnas luft i systemet som måste rensas från radiatorn.
9

Låt motorn gå på tomgång tills den har nått driftstemperatur. Under tiden övervaka utrensning kylvätska, vilket gör att den faller i dräneringstråget och lägga till mer till kylaren vid behov.
10

Fortsätta att övervaka utvecklingen av reningsfluid tills det tar stopp. Byt ut kylarlocket då toppen på kylvätskebehållaren igen.
11

Stäng av motorn och kontrollera vätskenivån i kylaren nacken. Vid behov, fyll på kylvätska bort igen sedan ersätta kylarlocket.
12

Kör Tahoe inom en tre till fil mils radie från där den stod parkerad. Övervaka temperaturmätaren på instrumentpanelen innanför det inre av Tahoe under körning. Låt Tahoe för att nå optimal arbetstemperatur och sedan föra den tillbaka till sin parkeringsplats.
13

Låt ett par timmar att passera för motorn svalna innan du tar bort kylarlocket. Toppa kylaren och behållaren igen om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125723.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.