Byta bränslefilter på en 95 Ford Contour

Bränslefiltret på en Ford konturerna är utformad för att filtrera bort föroreningar och partiklar som finns i de flesta gas-och gastankar, och rensa ut det så att bensinen inte täppa till bränsle injektorer. Bränslefiltret ska bytas var 12000 miles eller så, för att säkerställa korrekt bränsle filtrering. I det här fallet är projektet fordonet en 1995 Ford Contour, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och uttag Begagnad Ford bränsleledning bortkoppling verktyg T90T-9550-B eller T90T-9550-C
Ford bränsle tryckmätare T80L-9974-B
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Öppna gasen dörren och ta bort tanklocket. Pop huven och leta reda på Schrader-ventilen på bränsleskenan med ett plastlock på toppen av det. Anslut Ford bränsletrycksmätaren till Schrader-ventilen och använda den för att befria alla trycket i bränslesystemet. Tappa av överskottet bränsle från mätaren i dräneringstråget.
2

Höj bilen upp i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den. Leta bränslefiltret, som är på botten av bensintanken, nära de linjer som löper in i tanken. Addera 3

Ställ tråget under bränslefiltret. Skruva loss bränslefiltret från arbetet klämman med 3/8-tums Ratchet och uttag. Använd bränsleledningen koppla verktyg för att ta bort bränsleledningarna löper in och ut ur filtret, och låta överskottet bränslet att strömma in i tråget.
4

Montera det nya bränslefiltret på de linjer som trycka dem på plats, se till att pilen på filtret pekar mot motorn och bort från bensintanken. Bolt bränslefiltret tillbaka till klämman med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Höj bil utanför på pallbockar med domkraft och placera det tillbaka på marken. Koppla bränsletrycksmätaren från motorn, installera om tanklocket på gasen påfyllningsröret och starta bilen. Kontrollera efter läckor i systemet när bilen är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125722.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.