Hur man tar bort luft från en bromsslang

Ta bort luft från dina bromsledningar kallas också blödning dina bromsledningar. Det är en viktig del av bromsunderhåll eftersom luften i dina bromsledningar kan orsaka att bromsarna för att utföra något mindre än säker nivå. Det finns några olika metoder för blödning bromsar. Med hjälp av en assistent, kan man blöder bromsarna på din bil utan att köpa extra utrustning. Om du inte har någon med vem man ska arbeta, måste du att blöda dina bromsarna med hjälp av en trycksatt sats broms bleeder. Saker du behöver
Däck järn
domkraft
Jack står
Pressure blödning kit
Skiftnyckel
Droppkar
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på bilen och ta av locket från huvudcylindern. Placera reservdäcket under huven, ovanpå luftfiltret av motorn, med luftmunstycket nära till huvudcylindern. Anslut locket från trycket bleed kit till huvudcylindern. Anslut slangen på bleed kit locket till påfyllningsmunstycket i reservdäcket.
2

Lossa muttrarna på bakhjulen med ett däck järn. Placera domkraften under ramen nära den bakre stötfångaren och lyft bilen. Placera pallbockar under ramen av fordonet.
3

Ta bort muttrarna och de bakre hjulen från bilen.
4

Placera slangen från tryck blödning kit på avluftningsventilen på höger bakre bromsok. Placera en långpanna under höger bakbroms. Öppna för att blöda ventilen med skiftnyckel. Övervaka flödet av bromsvätska genom slangen in i droppskålen nedan. Låt bromsvätska att flöda från bromsledningen tills det inte finns fler bubblor synliga. Stäng avluftningsventilen.
5

Avlägsna bleed kit slangen från avluftningsventilen och placera den på avluftningsventilen på vänster bakbroms.
6

Upprepa stegen för luftning av bromsarna på vänster bakbroms avluftningsventil, följt av höger frambroms avluftningsventil, och slutligen vänstra frambromsen avluftningsventil.
7

Koppla bleed kit huvudcylinder mössa från befälhavaren cylindern och från reservdäcket under huven. Byt ut reservhjulet. Fyll huvudcylindern med bromsvätska och ersätta huvudcylinder GJP.
8

Byt hjulen på hjulskruvarna av fordonet. Skruva på muttrarna för hand. Lyft bilen med en domkraft för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125717.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.