Club Car Olja Indikator Light problem

Oljan indikatorlampan på klubbens bilar är utformad för att visa när det finns olja problem eller när oljetanken behöver fyllas på eller servas på något sätt. Tyvärr är dessa lampor är ofta bristfällig på klubbens bilar, speciellt efter flera års användning, och ljuset flimrar eller sätta på betyder inte alltid att det finns ett problem. Problem med batteri

En av de vanligaste orsakerna till ett fel olja lampan att blinka är det fel på batteriet som driver instrumenten på instrumentpanelen. Detta kan medföra att ljuset flimrar, att slå på hela tiden, eller att vägra att sätta på helt. För att lösa detta problem, kan batteriet ersättas helt och sedan tjänsten lampan kan återställas med en bygel ansluter till rätt kablar, som vanligtvis stift 7 och 19 på BMW-modeller, men kan skifta från modell till modell och bör dubbelkollas med bruksanvisningar.
Sensor Problem
p Det är också möjligt att oljan indikatorlampan fungerar korrekt, men att dess sensorer på oljan tanken är fel eller har fördrivits. Dessa sensorer bör kontrolleras vid lätt fel. De bör anbringas på nytt om de har fördrivits, och eventuella felaktiga kablar bör bytas. Kontakterna ska rengöras och eventuellt bytas om det verkar att de är felaktiga. I de flesta motorer Club Car detta kan ske utan att ta bort oljetanken själv, även om detta beror på klubbens bilmodell och där oljetanken är placerad. De flesta kontakter kan åtgärdas utan att ta isär några viktiga komponenter.
Lösningar för felaktiga Ljus

Ibland inneboende problem med olje lampan kommer att göra det blinkar eller stanna permanent, och det kan vara svårt att sätta fingret på. Vissa klubb bilförare finner detta irriterande, och efter att se det är inget fel med det oljesystem de täcker ljuset upp med en bit svart tejp. En mer drastisk lösning är att skära de kablar som leder till ljuset helt. Indikeringslampan systemet skulle bytas ut, men få förare finner detta värt bekostnad, eftersom samma problem kan påverka det andra systemet efter en lika lång tid, vanligen två till tre år. <
Överväganden br>

Ibland en frekvent blinkande eller fast-på indikatorn kan peka på olja problem som måste tas om hand. Men ibland kan bara ändra typ av olja du använder lösa problemet. En tung olja kan detekteras av sensorerna lättare, och kan också lämna mer rester i motorn. Ibland byta till en lättare typ av olja, såsom 10 till 30, eller en renare typ av olja kommer att hålla ljuset från att komma på.
Varning

andra gånger, kommer indikatorlampan tänds för att visa problem med hur oljan kommer in i motorn. Overevving klubben bilen och tvinga den att gå för fort för fort kan ibland tvinga olja oljan för långt in i motorn systemet, så att det inte kan sippra tillbaka till vevhuset i tiden. Motorer kan justeras för att stanna på lägre varvtal nivåer för att försöka lösa detta problem, men långsammare tempo körning bidrar också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125713.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.