Hur att skilja 3 delbar fälg

Tre lappar lättmetallfälgar är en populär uppgradering för entusiaster som söker en stark, lätt och elegant uppsättning fälgar till sin bil. Tredelade hjul består av en yttre läpp, som är kanten på hjulet; centrum, som är ansiktet av hjulet, och pipan, som är den inre delen av hjulet. Dessa tre delar hålls samman med en rad bultar som löper runt kanten av hjulet och är synliga. Tredelade hjul kan demonteras om de behöver återställas, repareras eller arbetat på. Saker du behöver
hylsa och spärrskaft
Ratchet förlängning
Gummiklubba
Ugn
Ugn vantar
SPACKEL
Visa fler instruktioner
1

Placera hjulet på en arbetsbänk eller någonstans att du enkelt kan flytta runt för att komma åt båda sidor.
2

Ta bort alla skruvar och muttrar som håller hjulet tillsammans. Placera lämplig storlek socket över muttern på insidan av hjulet och håll emot bulten på andra sidan med lämplig storlek skiftnyckel. Du kan behöva använda en socket här liksom om bultarna är stjärnan formade. Placera nötter i en plast baggy.
3

lossa bultarna genom att vrida dem i hålen. Vanligtvis finns tätningsmedel i bulthålen som kan göra det svårt att avlägsna bultarna. Vända dem med en skiftnyckel medan de är i hålen kommer att hjälpa dig ta bort dem. Avlägsna bultarna och placera dem i en baggy.
4

Gör en markering med en markör där fälg, hjul ansikte och inre cylindern möta upp så att när de är ihop igen senare kommer de att sättas tillbaka i samma orientering.
5

försök att skilja de tre delarna av hjulet genom att skrapa någon synlig tätningsmedel off där den yttre kanten och den inre cylindern möts. Använd en spackel för att skrapa tätningsmedlet bort. Tryck kanten bort från cylindern med gummiklubba för att separera fälgen från centrum. Om det inte fungerar, gå vidare till nästa steg.
6

Värm en ugn till 350 grader Fahrenheit. Avlägsna centrera locket på hjulet. Sätt hjulet i ugnen i fem minuter. Placera inte hjulet i ugnen om däcket är fortfarande monterat. Har däcken bort från hjulen innan denna procedur.
7

bort hjulet från ugnen iklädd grytlappar för att skydda händerna. Knacka den yttre läppen bort från den inre cylindern med gummiklubba för att separera fälgen från centrum.
8

Placera den inre cylindern och centrum av hjulet på en plan yta och knacka i mitten fri med gummiklubba. Du kanske kan använda en träbit för att knacka i mitten liksom. Peka på kanten nära där hjulcentrum monteras på den inre cylindern för att undvika skador på hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125680.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.