Kulled funktioner

Kulleder är en kritisk komponent i en bil. De är en del av bilens chassi som ansluter Styrspindlar till styrarmarna bredvid hjulen. Bollen är fäst vid styrspindeln och sockeln i vilken kulan passar är på kontrollarmen. Kulleder används på alla bil och lastbil slutar front, och fordon med individuell fjädring bak har bakre kulleder också. Support Vehicle Weight

kulleder måste kunna stödja hela vikten av fordonet kropp. Vissa fordon har fyra kulleder, två anslutande varje framhjul. I de flesta fall, när det finns en övre kulled och en nedre kulled, men vikten av fordonet ligger helt och hållet på den undre leden försedd med en fjäder. De är de lastbärande kulleder och därmed slits snabbast. I de fall där fjädern är monterad på den övre kulleden, är det lastbärande gemensamma och kommer att bära ned snabbast. Ett undantag där kulleden är inte lasten-bärare är en MacPherson upphängning. Den strut bär tyngden i dessa fall, och kulleden är sekundärt. Addera Pivot fordonshjulen

kulleder roterar när ratten vrids för att flytta fordonets hjul åt vänster och höger. Fogarna är svängpunkterna mellan styrspindeln, som är ansluten till hjulet och de övre och undre länkarmar på chassit. Att hålla bollen lederna arbetar framgångsrikt och att hålla friktionen till ett minimum, bör fogarna smörjas regelbundet, antingen per år eller under rutinmässiga oljebyten.
Ange Wear

Kullänkar som är over-slitna kan vara farligt för om det gemensamma misslyckas, kommer föraren att förlora kontrollen över fordonets styrning. När en gemensam slits, kulan och sockeln inte längre passar tätt tillsammans. Kulleder anger sin egen slitage på flera sätt: a knackar ljud kan höras från den främre änden av fordonet vid körning över gupp eller vrida ett skarpt hörn, däcken kan bära ner i ett ojämnt mönster och styrning kan även vara oberäkneligt, vissa kulleder har en tapp slitageindikator (om stiftet sträcker ut änden av leden över en viss längd, är det gemensamma för sliten och bör bytas ut), mekanik och fordonsägare med kunskap om sina bilar kan kontrollera kullänkens smörjnippel . Om smörjnippel är lös och kan jiggled runt för hand, är kulleden slitna.

En kulled kan pågå från 70.000 upp till 150.000 miles, även om det kan pågå mer eller mindre tid. Förslitningshastighet beror på vägförhållanden, användning och det gemensamma exponering mot smuts, vatten och vägsalt. Om en led är sliten, kan fordonsägaren antingen byta ut den inre kulleden eller ersätta alla kulleder, vilket kan vara mer praktiskt i det långa loppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125672.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.