Bly specifikation syra batteri

Blybatterier uppfanns 1859 av den franske vetenskapsmannen Gaston Plante, och nu är de vanligaste batterier för transporter, el lagring, kommunikation och nästan alla andra program i vilka batterier är nödvändiga. Typer
p Det finns två huvudsakliga typer av blybatterier: start och förbrukning. Startbatterier ger en stark, snabb explosion av makt att starta motorer på bilar, båtar och andra fordon. Djupt cykel batterier ger stadig, men lägre, effekt under en längre tid och används för att driva tillbehör i båtar och husvagnar. På grund av deras förmåga att tömmas och laddas upprepade gånger, deep-cycle batterier är också perfekt för lagring av solenergi och vindkraft.
Betyg Standarder

Blybatterier betygssätts av sin produktion och kapacitet. Kallstartström (CCA) mäts vid 0 grader Fahrenheit för mängden ampere batteriet kan ge utan att sjunka till under 7,2 volt. Denna mätning är viktig för startbatterier i kalla miljöer. Amp timme (AH) betyg för djup-cycle batterier är ett mått på hur många ampere batteriet kan ge över en timme. Enligt BatteryStuff.com, "Om ett batteri har en effekt på 100 amperetimmar det skulle leverera 5 ampere för 20 timmar, 20 ampere för 5 timmar, etc." Den reservkapacitet (RC) rating mäter hur många minuter en fullt laddad, kommer blybatteri ger 25 ampere ström innan batteriet sjunker under 10,5 volt. Åtgärden sker vid 80 grader Fahrenheit. Inte som miljöfarligt som namnet gör dem verkar Addera ditt Miljöfrågor

Blybatterier. Blybatterier är till sin natur, uppladdningsbart, och de är lätta att återvinna. Enligt Battery Council International, är 97 procent av bly från återvunna blybatterier återvinns och återanvänds i nya batterier. Batterierna är förseglade för att förhindra läckage och är underhållsfria.
Kostnad

Blybatterier är billigare att använda, producera och återvinna än andra batterier, som Lithium-jon och nickel-kadmium. Den nickel och kadmium används i Ni-Cad batterier är tre till fem gånger dyrare än bly och nickel har visat sig vara cancerframkallande. Litium är också dyrare att producera än nickel. Ingen av dessa batterier har infrastruktur för materialåtervinning som blybatterier har.
Faror

Blybatterier är brandfarliga och innehåller en starkt frätande, svavelsyra blandning syraelektrolyt . Giftiga gaser kan frigöras från ett defekt batteri, speciellt om det kommer i kontakt med saltvatten. Dessa gaser kan också orsaka att batteriet exploderar om de antänds. När du arbetar runt ett blybatteri, alltid bära handskar och skyddsglasögon, säkerställa god ventilation och avlägsna ringar och andra smycken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125661.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.