Lysviddsreglering Guide

Sikta dina strålkastare är en viktig del, och en omtänksam del av din bil underhåll. Feljusterade strålkastare får inte ge belysning för att se vägen ordentligt på natten, likaså om din höga balkar inte är korrekta, kan de blinda förare av mötande bilar. Ställa strålkastarna ordentligt är en enkel process som du kan göra med hushåll verktyg hemma, allt du behöver är en skruvmejsel och en platt vägg där att projicera bilens strålkastare. Sikta Strålkastare

Hitta en vägg eller garageport som är platt och tillgängliga för din bil. Du måste backa upp också, cirka 20 till 25 fot, för att kontrollera inställningarna när du är färdig. En uppfart är perfekt men bara om det är platt, men en vägg kan räcka. Det är också bäst att göra justeringen i gryningen eller skymningen, så att du kan se ljus väl och även se tillräckligt bra för att göra justeringarna.

Dra bilen upp på väggen på ett avstånd av 1 ft från väggen. Slå på de låga balkar och markera med tejp ett plustecken ("+") där strålarna träffar väggen. Om du har någon att jobba med som kan stå en bit bakom bilen för att styra ditt varumärke som kan hjälpa, eftersom den exakta mitten av balken kan vara svårt att hitta när du är rätt på toppen av det. Om du sätter en tejpremsa över väggen förbinder plustecken, kommer detta att visa mittlinjen av strålkastarna.

Tillbaka upp bilen så det är 25 fot från väggen. Om du inte säkerhetskopierar bilen upp i en rak linje, kommer du inte få en ordentlig behandling. Slå på halvljus för att se var de hamnar, de bör vara ca 2 cm från varje plustecken, lägre och till höger. Om de inte gör det, justera dem med en skruvmejsel med justerskruvarna som är inställda på den sida av lampan.

Kontrollera helljusen också. Om de inte faller ner och till höger om de plustecken som de låga balkar, justera dem med justerskruvarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125631.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.