Hur man byter en U-Joint på en Ford Expedition

U-fogar är viktiga för din lastbil. Utan dem skulle drivaxeln snurra inte och gå upp och ner med suspensionen samtidigt. Byta ett U-joint är viktigt om du märker kluckande ljud som kommer bakifrån vid växling i en växel eller trampa på gasen eller om du märker en vibration som kommer från den bakre änden. Om U-leden inte är spinning sant, kommer att misslyckas så småningom. Fogen kommer att bära och binda tills den slutligen bryter och potentialen för den att skada drivaxeln, är differentiell eller överföring hög. Saker du behöver
Jack
Jack står
Paint markör
Hylsnyckelsats
Wrench in
Tänger
U-joint press
Visa fler instruktioner

1

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Var noga med att använda pallbockar som har tillräckligt hög kapacitet för en expedition, som är stora och tunga fordon.
2

Placera växeln i neutralläge. Markera positionen av drivaxeln och oken med en färg markör så att de kan återmonteras i samma läge. Axlarna är balanserade, och om orientering ändras, kan vibrationer uppstå.
3

Ta bort de fyra fästbultarna i differential änden av drivaxeln med en skiftnyckel. Du kan behöva vrida drivaxeln för att komma åt alla fyra skruvar. Släpp drivaxeln nedåt och dra ut den bakre delen av transmissionen.
4

Leta upp klämmorna på U-joint lock och ta bort dem med en tång. Klämma flikarna på våren klippet tillsammans gör det möjligt att tas bort från drivaxeln oket.
5

Ta bort U-joint från båda ändarna av drivaxeln med ett U-gemensamt pressmeddelande. Om du inte har ett U-gemensam press, kan du hyra en på många bildelar butiker. Det finns flera stilar av U-joint pressar tillgängliga, så se till att läsa instruktionerna som följer med pressen att korrekt använda det.
6

Installera nya U-fogar i båda ändarna av drivaxeln och tryck på locken på plats med U-gemensam presskonferens. Byt ut klämmorna med de nya som följde med U-fogar och vara säker på att de snäpper in i spåret i oket.
7

Rikta in märket du gjorde på transmissionen med markeringen på drivaxeln. Sätt glidok i sändningen, var försiktig så du inte skadar splines på axeln när du skjuter in den i fodralet.
8

Lyft den bakre delen av drivaxeln och rikta märket du gjorde på det med märket du gjorde på den bakre differentialen. Montera de fyra fästbultarna och dra åt dem jämnt med en korsvis. Dra åt bultarna till 83 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Lyft den bakre delen av lastbilen av domkraften står med din jack. Avlägsna domkraften och sänka lastbil till marken. Provkör lastbilen för att kontrollera att det inte finns några vibrationer i den bakre änden. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125620.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.