Hur man reparerar en luftkonditionering i en bil

Om du slår på luftkonditioneringen och ingen kall luft kommer ut, är bilen troligen av freon. Reparera din luftkonditionering genom uppladdning av freon med hjälp av en burk med freon och en tjänst slang. Alltid rådfråga din bruksanvisning eller din mekaniker innan uppladdning för att säkerställa att freon är rätt köldmedium, för att bestämma freon kapaciteten på din bil, och att lokalisera AC tjänsten passar i din motor. Många fordon byggda före 1995 ta en äldre typ av köldmedium som endast kan tillsättas med en licensierad bilmekaniker. Saker du behöver
freon kan Kundservice slang
Visa fler instruktioner
1

Montera ventilen slangen infästning till burk av freon. Punktering burken sigill genom att vrida på ventilen. Den vände i ventilen håller öppningen på stängda kan. Vänd ut ventilen för att släppa bara tillräckligt freon för att fylla slangen och tryck ut den stående luften, och sedan vända tillbaka i ventilen för att återförsluta öppningen på burken.
2

Ta bort locket från den låga sidan tryck luftkonditioneringen tjänsten montering och fäst den motsatta änden till tjänsten slangen. Gör detta så fort som möjligt efter att punktera förseglingen på burken. Var noga med att inte fästa slangen till high-side montering, eftersom detta kan orsaka ett bakslag. Håll burken upprätt och inte luta den, eftersom detta kommer att orsaka freon läcker.
3

Starta kompressorn i din luftkonditionering systemet genom att starta din bil och slå av luftkonditioneringen på hög. Kompressorn måste vara på för att effektivt suga freon från burken in i systemet.
4

Släck ventil på slangen för att frigöra freon. Vänta på burk att tömma. När tömd, stänger din bil. Stäng ventilen på slangen och ta bort kopplingen slut. Byt passande lock.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125617.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.