Hur vet jag om batteriet Kablar Är Bad

Många bilägare har haft problem med att starta sin bil med vad som verkar vara ett dött eller svagt batteri , bara för att få batteriet testat och berättade att det är i gott skick . Ibland detta symptom orsakas inte av batteriet , men med korroderade eller skadade batterikablar som tillhandahåller sådan hög motståndskraft mot den elektriska kretsen att det inte ger tillräckligt med ström för att driva startmotorn och brand upp motorn . Med hjälp av en vän , kan du testa dina batterikablar och avgöra om de är dåliga eller inte . Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Fäst den positiva ( röda ) tråden från multimeter till den positiva batteripolen .
< Br > 2

Ställ multimeter för att mäta spänningen . Har den som hjälper dig starta motorn nu medan du håller ett vakande öga på multimetern . Spänningen läsning bör vara mycket nära 0 . Om behandlingen är 0,3 volt eller mer för en liten fyrcylindrig motor , eller 0,5 volt eller mer för större sex - och åtta - cylindriga motorer , kablarna är dåliga och bör bytas ut .
3

Testa den negativa batterikabeln på samma sätt . Fäst den negativa kabeln (svart) från multimeter till den negativa batteripolen . Spänningen läsning bör vara mycket nära 0 . En läsning av 0,3 volt eller mer på denna negativa sidan finns anledning att byta ut kabeln .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125607.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.