Hur Kontrollera bussningarna på en bil

Det finns massor av delar i en bil, höll många av dem tillsammans med gummibussningar. Exempel inkluderar kroppen fästen, motorfästen, lägre kontroll fästen arm och även överföring. När dessa bussningar slits ut, börjar de att orsaka vibrationer i fordonet, det börjar som en irritation, och så småningom kan orsaka skador på fordonet. Det tar ett skarpt öga för att kontrollera bussning problem, men om du är försiktig, kan du hitta dem och åtgärda problemet innan det blir värre. Saker du behöver
Jack
Jack står
Creeper
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Höj bilen upp i luften med hjälp av jack och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den.
2

Lay ryggen på creeper och rulla under fordonet. Shine ficklampan på motorfästen först. Leta efter försämring av gummibussningen, och se om det finns någon metall-mot-metall-kontakt. I motorfästen, om fästet verkar ha kollapsat eller rivas, då bussningen kräver ersättning.
3

Shine ficklampan på de nedre fästen kontroll arm. Bussningarna här går utanför kontrollgruppen, och är inuti ramen. Om dessa slits, måste de bytas ut. Skaka lägre länkarm för att se om det finns spel i bussningen. Om det rör sig, kommer de ersätts också.
4

Shine ficklampan på växellådsfästet. Det bör vara fast och fritt från sprickor eller brott i gummiyta - look för dessa brister. Om överföringen verkar vara hängande, detta kan vara ett tecken på bussning misslyckande. Upprepa denna process på kroppen fästen, letar för slapp paneler eller metall-på-metall-kontakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125596.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.