Hur man byter servopumpen i en Cobalt

Som i alla Chevys är Cobalts servopumpen sitter på förarsidan monterad på brandväggen. Den servopumpen är en metall pump med en fluidbehållare fäst till toppen. Om din servopumpen är skadad eller inte fungerar korrekt, byt ut den omedelbart. Om servopumpen inte fungerar, kan du riskera att skada bilens komponenter servostyrning. Saker du behöver
Plast Tänger container
Ratchet uppsättning
Ny servopumpen
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta servopumpen på motorns brandvägg. Placera plastbehållaren under pumpen. Lossa muttern anslutning av slangen på undersidan av fluidbehållaren med tången. Låt styrservoolja rinna ut ur pumpen i plastbehållare.
2

Lossa muttern som håller bältet på plats på sidan av pumpen med tången. Dra bältet bort från pumpen.
3

Dra slangen bort från botten av pumpen. Använd spärrfunktion inställd på att ta bort de två fästskruven som håller pumpen säkert på brandväggen.
4

Dra servopumpen bort från brandväggen och ut ur motorrummet.

5

Placera den nya servopumpen på samma plats den gamla pumpen i. Se till att hålen på pumpen linje med hålen på brandväggen. Byt fästskruvarna till pumpen och dra åt med spärrfunktion set.
6

Placera bältet tillbaka på pumpen och dra åt låsmuttern som håller bältet på plats, med hjälp av tång. Häll ny vätska servostyrning i vätskedunken tills vätskan når hela linjen. Vrid ratten åt vänster och höger några gånger. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125571.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.