Kamaxellägets givarfel Symtom

Det är sällsynt, fel på kamaxellägets sensor kan orsaka en rad problem, allt från en no-gnista situation till prestandaproblem. Dessa sensorer finns enheter som innehåller rörliga delar och, som sådan, riskerar att misslyckas, även om majoriteten av bilar som har dem inte kommer att se ett sådant fel under fordonets livstid. Fakta

Kamaxel lägessensorer förlitar sig på ett tandat eller slitsade hjul fäst på kamaxeln för att bestämma positionen hos kamaxeln (och i förlängningen, positionerna för kolvarna) när som helst under driften av motorn. Den tandade hjulet är beroende av Hall-effektsensorn (ett fenomen där en elektrisk ström förändras när ett magnetfält bringas i närheten av en särskild halvledarchip), som alstrar en digital signal när tänderna passerar genom den andra delen av positionssensorn . En annan typ av kamaxellägets sensor lyser och tar emot ljus från en LED genom slitsar på ett hjul som är fäst på kamaxeln.
Funktion

kamaxellägets Sensorn skickar en signal till tändmodulen eller den elektroniska styrenheten (beroende på vad datorn är ansvarig för att berätta spolarna då att skjuta). Denna signal bär information om var kamaxeln är (och således, där varje kolv är). Informationen är viktig, eftersom en motor kan endast köras ordentligt om tändstiften brand nära toppen av komprimering stroke, och datorn inte skulle kunna justera tändningen för att kompensera för körförhållandena utan den informationen.


Symtom

En misslyckad kamaxellägets sensor kommer att dyka upp i ett antal olika sätt. Det värsta scenariot är att det finns ingen gnista i förbränningskammaren. Andra symptom relaterade till lägesgivaren kan inkludera överdrivet lång veva tid vid start kall, grov körs på en intermittent basis, dålig tomgång, snubblar eller tvekan, en nedgång i körsträcka och motorstopp vid acceleration. Dessa sensorer Läges felsymptom kan också orsakas av ett fel i ledningar av sensorn.
Betydelse

flesta moderna tändsystem görs utan en distributör, och vissa av dessa använda signalen från kamaxellägets sensor för att styra tändningsinställningen. Utan en väl fungerande kamaxellägets sensor, kommer motorn inte att kunna köra effektivt --- även om motorn är konstruerad för att köras med hjälp av signalen från vevaxeln positionsgivare som ett substitut.
Fördelar

Ett tändsystem bygger på en kamaxel sensor tillåter motorn att köras utan att ha en distributör, och det betyder färre rörliga delar för att bryta ner, liksom inget behov av det traditionella underhållet ersätta de punkter eller rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125549.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.