Saturn Bilunderhåll

Saturnus är ett dotterbolag till General Motors som har tillverkat bilar sedan 1985. Saturnus var ursprungligen avsedd att bekämpa framgång japanska import bilar som Honda och Toyota. Saturnus släppt ett antal olika modeller. Kostnadseffektivitet och tillförlitlighet var stressade i de flesta av sina annonskampanjer fram tillverkningen avbröts i slutet av 2009. Medan Saturn modellerna skiljer sig från varandra, kräver de allt underhåll precis som någon annan bil. Underhåll Schema

Medan de flesta bilar rekommenderar ett oljebyte var 3000 miles, är detta särskilt viktigt för Saturn S-seriens motorer. Motorn har ett system kamkedjan som använder olja som en hydraulisk vätska för att hålla spänningen på kedjan. När oljan börjar bryta ned mot värme och slitage, kan kedjan inte uppnå samma nivå av spänning och kan därför lossa och bryta. Byta olja varje 3000 miles kommer hålla oljan fräsch och förhindra att problem uppstår.

Transmissionsolja också bryter ner, men det traditionellt varar mycket längre än motorolja och bara behöver bytas var 30.000 miles.
p Det finns ingen specifik körsträcka krav på bromsbelägg i en Saturn eftersom slitaget-kurs för dem kommer att variera beroende på individuella körvanor och villkor. Har dem kontrolleras vid varje oljebyte och sedan ersätta dem efter behov.

Detsamma gäller för däck men ett bra riktmärke för däck rotation är varje 5000 miles. Tire rotation är när framhjulen flyttas till ryggen och vice versa. Framdäcken slits snabbare än ryggen så rotera dem hjälper alla däcken slits jämnt och kommer att öka Saturnus hantering och gas körsträcka.

Grund Saturnus hög mängd aluminium i sina motorer, bör kylarvätska bytas varje år eftersom aluminium kan korrodera lite lättare och byta vätskan hjälper till att förhindra detta.
p Det är en bra idé att byta ut Saturn batteri var 3 till 4 år för att förhindra den från att brinna ut. Batterierna är relativt billiga, men om batteriet börjar att dö, kan generatorn börja arbeta övertid och brinna ut som ett resultat och det kan bli mycket dyrt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125542.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.