Nackdelarna med en torr cell

En torr cell batteri är den vanligaste typen av batterier på marknaden. Torra celler är förseglade stängda, och de är består av staplar av metallplattor med alternerande laddningar och en elektrolyt pasta eller gel mellan dem som leder den elektriska laddningen. Några exempel på dessa batterityper är de batterier som finns i mobiltelefoner och bärbara datorer, förutom den vanliga A, AA, AAA, C och D-batterier som går i leksaker, apparater och andra objekt som behöver portabel kraft. Kostnad
p Det finns två grundläggande former av torrbatterier på marknaden: primära och sekundära celler. En primär cell batteri är ett batteri som bara är bra för ett enda liv av sin laddning. När primära batterier har uttömts det enda man kan göra med dem är att slänga dem eller återvinna dem. Sekundära batterier kallas också laddningsbara batterier, och när deras första laddningen har uppnått den processen kan vändas med en elektrisk ström, återställa en användbar laddning till batteriet. Primära batterier måste ständigt bytas ut, vilket gör dem billiga upfront men dyrt med tiden. Sekundära batterier är dyrare i förskott, särskilt eftersom du måste köpa en batteriladdare, men dessa batterier håller längre.
Kemiska faror

Torrbatterier bär en inneboende risk på grund av de kemikalier inne i dem. Om de utsätts för alltför mycket värme (till exempel placeras för nära eller faktiskt i en brand) torrbatterier kan spricka och explodera. Innehållet i batteriet är farliga för människor, och kemikalierna är mycket sura för huden. Men om batteriet inte explodera utan snarare dess fall är punkterad det kan läcka. Detta kan orsaka skador inne i elektronik, men om läckan kommer i kontakt med huden kan också orsaka frätskador.
Miljörisker

Även om det är sant att torrbatterier kan återvinnas, det finns många människor som helt enkelt kasta bort dem för att sättas i en deponi någonstans. De torrbatterier som inte återvinns kan ha flera negativa effekter på miljön. Dessa torrbatterier är ofta misstas för livsmedel från djur, och äta dem kan få katastrofala följder för de varelser hälsa. Torrbatterier brukar spricka öppna och läcka om de lämnas väderexponerats. Deras kemikalier förgiftar marken, och de kan komma in i grundvattnet, vilket gör det osäkert att dricka vatten i området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125493.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.