Hur Justera ventiler på Honda Civic

En ventil justering är en rutinmässig tune-up proceduren på alla bilar, inklusive en Honda Civic. Om ventilerna är allvarligt ur justering, kan det göra en bil kör dåligt och även göra en motor sluta köra helt. Och även om en ventil justering låter skrämmande, det är faktiskt inte så svårt med rätt verktyg och förhållningssätt. Ventil justeringar för olika modeller är oftast märkta på en dekal i motorrummet, eller verkstadshandboken kommer att lista dem. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
bladmått
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort tändkablarna från tändstiften. Ta bort ventilkåpan och övre kamkedjan lock så att du kan se inställningsmärkena på kamaxeldrevet.
2

Vrid motorn med en 1/2-tums hylsa på veven bulten så att antalet en kolven är vid det övre dödläget (TDC). Du kan ta bort nummer ett tändstift för att avgöra om kolven är vid TDC. Sätt en lång skruvmejsel i tändstiftshålet samtidigt sakta vrida veven. TDC är där skruvmejseln (och därför kolven) är vid den högsta punkten innan kolven börjar gå tillbaka ner. Vid denna punkt, bör den kamaxelhjulet stå rakt upp och "TDC" markerar linje med markeringarna på huvudet. Du kan också lysa med en ficklampa i tändstiftshålet för att visuellt bekräfta att kolven är på toppen av sin bana. Addera 3

Kontrollera ventilspelet för varje ventil (insug och avgas) för cylinder nummer. Lossa låsmuttern som håller skaderegleraren på plats, sätter ett bladmått av rätt tjocklek mellan ventilskaftet och clearance justerare och dra åt låsmuttern över bladmått tills du känner att det drar en aning på bladmått. Håll justerskruven på plats genom att placera en platt skruvmejsel i skåran på toppen av justeraren medan du dra åt låsmuttern med en skiftnyckel. Rätt spel gör att du kan ta bort bladmåttet, men du kommer att känna motstånd när du drar mätaren ut. Om du inte kan ta bort bladmåttet, är inställningen alltför hårt, om du kan flytta mätaren lätt, är det för löst. Intaget och avgasventilerna har olika inställningar, så rådfråga din manual för rätt inställningar.
4

Kontrollera ventilerna för nummer tre kolven. Vrid vevaxeln moturs (åt vänster) för 180-grader, vilket är hälften av ett varv. Kamaxeln ska vända ett kvarts varv. Den "UP" markeringen på kamaxeln ska peka mot avgassidan av motorn. Kontrollera spelet för insug och avgas ventil på samma sätt som beskrevs i steg 3.
5

Kontrollera ventilerna för nummer fyra kolven. Vrid vevaxeln moturs ett halvt varv. Kammen blir en annan kvarts varv. Den "UP"-märket på vevaxelns remskiva kommer nu att peka nedåt. Kontrollera spelet för insug och avgas ventil på samma sätt som beskrevs i steg 3.
6

Kontrollera ventilerna för nummer två kolven. Vrid vevaxeln ett halvt varv moturs, kamaxeln blir ett kvarts varv. Den "UP" kommer nu att peka på inloppssidan av motorn. Kontrollera spelet för insug och avgas ventil på samma sätt som beskrevs i steg 3.
7

tillbaka locket kamkedjan, ventilkåpan och tändstift kablar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125492.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.