Hur man tar bort Extremt Rostiga Bromsledningar

På grund av sitt läge under bilen och nära hjulen, är fordonsindustrin bromsledningar utsätts för fukt, smuts och vägsalt som kan fastna i närheten av armaturerna. Om bromsledningarna inte städas ibland, kan uppbyggnaden av fukt orsakar så småningom rost och korrosion, vilket de gängade rördelar på bromsledningarna att gripa. Lossa dem för en rutinmässig broms jobb kan bli ganska projekt i sig. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Avfettaren
Stålborste
Rags
Penetrerande smörjmedel
Liten ficklampa
Linje skiftnyckel
Show Mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen och höja fordonet med en domkraft. Placera fordonet säkert på pallbockar och ta bort hjulen för att få tillgång till bromsledningarna.
2

Spray avfettningsmedel på bromsledningar där de är rostiga och var de tråden in i beslag för bromsok eller i armaturen som går till den mjuka linjen. De flesta bromssystem har en hård linje som går till kopplingen nära bromsoket. Därifrån går en mjuk linje och sedan till en kort hård linje som är bultad till bromsoket.
3

Låt avfettningsmedel blöt i några minuter och sedan grundligt skrubba bromsledningar med en stålborste. Använd en trasa för att avlägsna smuts, skräp och olja.
4

Spray en generös mängd penetrerande smörjmedel, såsom PB Blaster eller liknande, på de rostiga bromsledningar där de skruvas in i beslag. Låt smörjmedlet blöt i flera timmar, periodvis sprutning mer smörjolja på linjerna. Du kan även låta bromsledningarna blöt över natten.
5

Hetta upp bromsledningen passande med en liten ficklampa. Kör lågan och tillbaka på passande för en minut eller så. Varning: Var ytterst försiktig när du använder någon typ av värmekälla nära en bil. Vara säker på att det inte finns några bränsleledningar eller något brandfarligt nära värmekällan.
6

Använd en linje skiftnyckel för att lossa fästet på bromsledningen. En linje skiftnyckel är en öppen nyckel som omsluter mer av bromsledningen passande än en vanlig, öppen nyckel. Detta ger en mycket mer solid grepp om bromsledningen montering och minskar risken för strippning bulten. Det är nödvändigt, staga skiftnyckel med en träbit eller något för att undvika böjning bromsledningen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125487.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.