Hur du ändrar Cluster Lights på en Dodge Ram

Ändra klustret lamporna på din Dodge kan tyckas vara en hel del arbete. Medan du behöver ta bort flera paneler från instrumentbrädan av din Dodge för att ta bort klustret, är uppgiften inte svårt. Lökarna som back-ljus klustret är installerade i den bakre delen av klustret, vilket gör dem omöjliga att byta ut utan avlägsna klustret från instrumentbrädan. Arbeta långsamt och metodiskt, försiktigt så att inte bryta klippen på alla ramar, och du kommer att ha klustret ut på nolltid. Saker du behöver
Trim pinne eller motsvarande bred, platt-blad Tool Review kryssmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Isolera den så att den inte kan komma i kontakt med batteriet medan du arbetar.
2

Ta bort ramen strålkastare switch med en trim pinne eller bred, platt verktyg. Bänd clipsen lös och dra i spaken ut tillräckligt för att ta bort den elektriska kontakten på baksidan av omkopplaren. Lossa låsklämman på kontakten och ta bort den från brytaren, sen dra i spaken och bezel ur instrumentbrädan. Ställ den åt sidan för nu.
3

Ta centrum bezel börjar med mugghållare och askkopp. Under askkoppen hittar du en skruv. Lossa skruven med en kryssmejsel. Bänd centrum bezel loss med en trim pinne eller annan bred, platt verktyg. Dra ut den och koppla bort de elektriska kontakterna på baksidan av panelen.
4

Leta upp och ta bort de två skruvarna i toppen av klustret bezel med en Phillips-skruvmejsel. Försiktigt bända botten loss från clipsen med ett trim pinne eller annan bred, platt verktyg. Ta bort ramen och ställ den åt sidan för nu.
5

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast klustret till instrumentpanelen. Det finns en i varje hörn av klustret. Skjut klustret ut mot dig och lossa kontakten kabelstammen på baksidan efter att ha släppt låsklämman på kontakterna.
6

Lokalisera glödlampa uttag på baksidan av klustret. Vrid sockeln moturs tills det lossnar. Dra det rakt ut, sedan bort glödlampan genom att dra den rakt ut från uttaget. Installera en ny glödlampa i sockeln, driver det in att sätta den på plats. Montera uttaget på baksidan av den av klustret och vrid den medurs för att låsa den på plats.
7

Skjut klustret tillbaka i instrumentpanelen och anslut kontaktstyckena kabelstammen på baksidan av klustret . Sätt tillbaka de fyra skruvarna och dra åt dem med Phillips-skruvmejsel.
8

Installera klustret bezel, börjar med clips nertill. Knäpp på ramen i och montera de två skruvarna i toppen av ramen med en Phillips-skruvmejsel. Installera centrum bezel genom att snäppa in klippen på instrumentbrädan efter återanslutning kontakterna kabelstammen på baksidan av panelen. Montera fästskruven under askkoppen och skjut askkopp och mugghållare tillbaka i ramen.
9

Installera bezel strålkastare omkopplaren tillbaka till strecket efter återanslutning kontakten kabelstammen på baksidan av växeln . Anslut den negativa batterikabeln till batteriet och testa lamporna att vara säker på att de fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125462.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.