Hur man kontrollera nivån Transmission Fluid i en Dodge Dakota

Kontrollera vätskenivån i automatisk överföring av din Dodge Dakota pickup borde vara en del av din vanliga underhåll rutin. Den transmissionsolja är avgörande för korrekt drift av överföringssystemet, och om nivån blir låg, kan transmissionen drabbas av långsamma förändringar, och de interna komponenterna kan skadas av felaktig smörjning. Kontrollera transmissionsolja nivå varje gång du kontrollerar din olja eller utföra annan rutin tjänsten så att den inte får förbises. Saker du behöver
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt den gå tills Dakota är vid normal arbetstemperatur. Kontrollera att trucken sitter på plan mark så att vätskenivån är korrekt.
2

Dra åt parkeringsbromsen och med foten på bromsen cykeln överföringen genom alla växlarna på väljaren. Återgå överföringen att parkera och lämna den igång.
3

Öppna huven på lastbilen och lokalisera sändningen mätstickan. Den är belägen på baksidan av motorn på passagerarsidan i närheten av brandväggen. I de flesta nyare bilar det kommer att ha en gul T-handtag på toppen av mätstickan.
4

Dra ut oljestickan ur oljestickan röret och torka av transmissionsolja bort av den med en ren trasa. Sätt tillbaka mätstickan i röret, vilket gör att den sitter ordentligt i röret.
5

Dra ut oljestickan i röret igen och läs av nivån genom att leta efter vätska på oljestickan. Nivån ska vara vid märket FULL på mätstickan. Om det är under hela märket, bör transmissionsolja läggas så att den till fullo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125461.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.