Skillnaden mellan en 6-växlad manuell växellåda och en 5 växlad manuell växellåda

Den mest uppenbara skillnaden mellan en 5-växlad och en 6-växlad manuell växellåda är antalet hastigheter: En 5-växlad har fem olika redskap och en 6 -hastighet har sex. Common 5-hastigheter

Tills helt nyligen, tenderade de flesta konsumenter bilar mass-producerade med manuella växellådor till 5-hastigheter. Bara mer avancerade bilar med starkare motorer och finare-Crafter komponenter tenderade att ha 6-hastigheter.
Recent Developments

Sedan slutet av 1990, bilar som inte är anses högpresterande bilar har till stor del tillverkas med 6 hastigheter. Dessa är i allmänhet bilar för att bli mer energieffektiva.
Effektivitet

Under de senaste 6-hastigheter, gör det extra fart från en 5-växlad motor för att köra på ett lägre varvtal och spara bränsle, jämförelsevis. Denna skillnad är mest effektiva vid landsvägskörning hastigheter.
Shifting Skillnader

I en 5-växlad, är förarna rekommenderas att accelerera över 25mph i fjärde växeln, i en 6-växlad bil, är förarna rekommenderas att accelerera över 35mph i femte växeln. Komma Feel

manuell växling är en ganska intuitiv kompetens
, det finns ingen enkel rådgivning för en förare som håller på att förändras från en 5-växlad bil till en 6-växlad. Föraren behöver bara utveckla en känsla för motorn och kunna räkna ut ändringarna för sig själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125439.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.