Toyota 4Runner Underhåll

De är fruktade orden till upptagen professionell: Planerat underhåll. Enkla saker som oljebyten och tömningar överföring är lätt att glömma när du navigerar en fullsatt schema, när man stannar för lunch kan tyckas vara en olägenhet. Men för att hålla din Toyota 4runner igång optimalt, är det viktigt att följa en konsekvent schema. På så sätt har du ett fordon för att få dig från ett ärende till den andra. Kom igång tidigt

Planerat underhåll behöver inte vara en huvudvärk, särskilt om det är behandlas som titeln antyder: På ett schema. Att avsätta tid för rutinkontroller och tweaks kommer att se din 4Runner stannar ut ur verkstaden för längre. Tänk planerat underhåll fordonsindustrin motsvarar ett äpple om dagen.

Toyota rekommenderar en mycket specifik tidsplan för en 4Runner, börjar med en 5000 mil /sex månaders check-up (det som inträffar först). Enligt sin hemsida, för en 2007 4Runner rekommenderar Toyota utföra ett oljebyte, däck rotation och bryta inspektion på detta intervall, tillsammans med en handfull andra förslag beroende på körförhållanden.

Till exempel, om du kör medan bogsering eller på smuts eller dammiga vägar, kan ytterligare underhåll rekommenderas. Det kan innefatta efterdras bulten propelleraxeln eller låsmuttrar och bultar på chassit om du kör medan bogsering eller inspekterar styrlänkaget och stövlar om du tillbringar mycket tid på smuts eller dammiga vägar.

oljebyte, däck rotation och bryta inspektion rekommenderas för varje 5000 miles eller sex månader. Det är också bra att ha transmissionsolja kontrolleras med täta mellanrum och ändras när din mekaniker anser det nödvändigt.

15.000 miles eller 18 månader, rekommenderar Toyota samma förfaranden och föreslår också smörja propelleraxeln och re- momentdragning bulten propelleraxel. Det är också en bra tid att inspektera objekt såsom kulleder, bromsledningar, kylvätska och oljenivå.

30.000 miles eller 36 månader, rekommenderar Toyota byter tändstift samt motorns luftfilter och kabinluft filter, om bilen är utrustad med både. Dessa åtgärder bör ske var 30.000 miles. Rekommenderas vidare i livet i bilen

Andra steg. Till exempel föreslår Toyota byter kamrem vid 90.000 miles.

Kompletta underhållsplaner för äldre eller nyare Toyota 4Runners kan hittas på nätet. Du hittar också liknande scheman för alla märken och modeller av Toyota bilar och lastbilar. Toyota erbjuder också en länk som hjälper dig att hitta närmaste återförsäljare, bör du ha en reparation behöver utanför schemalagt underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125421.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.