Hur man dyka upp igen rotorerna på en Lexus

De broms rotorer på en Lexus bör inspekteras regelbundet och återuppstått eventuellt bytas. Du kan spara en hel del pengar om du är villig att ta bort dem och ta dem till en verkstad för renovering själv. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna med en rörtång eller en socket. Lyft bilen med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Rengör alla bromsdelarna inklusive bromsrotorn, bromsok och bromsledningen. Liberally Spraya broms renare på delarna och torka dem med en ren handduk.
3

bort bromsoket bultar med en hylsa och spärrskaft eller en öppen nyckel. Skjut tjocklek av av rotorn. Stöd bromsok på en närliggande del av suspensionen eller knyta den med ett snöre eller en bit ståltråd så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen, vilket potentiellt kan skada bromsledningen.
4

Dra rotorn rakt av på navet för att ta bort det. På de bakre rotorerna på vissa modeller som GX470, skjuter nödbromsen på insidan av rotorn när nödbromsen är ansatt. Det akuta bromsback behöver justeras och lossade så att rotorn kan tas bort. Hitta det lilla hålet på rotorn för att föra in en skruvmejsel. Rotera rotorn så att hålet är på botten av rotorn. Skina ett ljus i så att du kan se justeraren för nödbromsen. Sätt en platt skruvmejsel i hålet och vrida justeringsskruven så att rotorn inte kan vändas, sedan tillbaka det tills rotorn kan snurra. Vrid e-bromsjusteringsanordning det tills du kan dra rotorn bort av navet.
5

Ta rotorn till en professionell verkstad och få den återuppstått. Sätt tillbaka rotorn på navet. Om tillämpligt, vrid E-bromsjusteringsanordning tills rotorn inte kommer att vända, sedan backa ut precis tillräckligt för att låta rotorn att rotera fritt.
6

Skjut bromsok över rotorn. Montera och dra bromsok bultar. Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125406.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.