Kommer en Kamaxellägets sensor Orsak en bil inte ha Spark?

Moderna bilar använder en rad olika sensorer för att övervaka motorns funktioner och för att säkerställa en tillförlitlig och effektiv drift. Den kamaxellägets sensor är en som förmedlar viktig information till den elektroniska styrmodulen (ECM) eller till tändmodulen. Detta möjliggör bland annat, om ändringar som skall göras elektroniskt i förtändningen. På grund av detta, kan en trasig kamaxel sensor resultera i ett nej-gnista situation, särskilt om motorn är konfigurerad för att ha kamaxellägets sensor utföra rollen som traditionellt spelas av en distributör. Fakta

kamaxellägets Sensorn skickar signaler till antingen ECM eller tändmodulen att låta datorn som styr tändspolar vet positionen för varje kolv (till exempel, om det är på ström stroke, kompressionsslaget, osv.) Sådan information är nödvändig för en väl fungerande motorn, för om gnistan kommer för tidigt eller för sent, det är antingen en misständning eller ingenting alls.
Funktion
< p> Eftersom kamaxeln svängar, registrerar positionssensorn inte endast när kamaxeln är, men också i förlängningen, där ventilerna och kolvarna. För att en förbränningsmotor för att köra bra, måste det finnas gnista introduceras medan kolven är på kompressionsslaget (dvs när kolven rör sig uppåt och när det finns bränsle och luft i förbränningskammaren). Om kamaxellägets sensor inte fungerar, kan det hända att datorn inte kan bestämma rätt tid att avfyra tändspolar, och det kan hamna ingen gnista. Även om datorn kan använda den information som kommer från en annan sensor - vevaxelläget sensor - att mäta rätt timing, kan motorn inte köras mycket väl eftersom det inte längre kommer att vara ett sätt att kontrollera gnista förväg, och symptom såsom tvekan eller motorstopp under acceleration kan förekomma.
Electronic Spark Advance

att illustrera funktionen av elektroniska gnistframföringen, överväga en bil i 55 km /h vid normal arbetstemperatur, kör på måttliga varvtal och med gasreglaget delvis öppen. I ett sådant fall, skulle datorn beräkna behovet av förtändningen (när tändstiftet avfyras tidigare i kompressionstakten än annars) vara nästan maximum. Men om kamaxellägets sensor inte fungerar, kan bilens dator vet inte när man ska skjuta tändspolar för att uppnå den önskade förväg.
Fördelarlös Ignition System

en distributlorless tändningssystem, funktionen av fördelaren är ofta fylld med en kamaxel lägessensor, som talar om för datorn när att avfyra tändspolarna. Fördelarna med ett sådant system, t.ex. avsaknaden av en rotor eller fördelarlocket, som kan brinna eller spricka med användning, tillsammans med avsaknaden av ett vakuum förskott membran, som kan spricka eller läcka. Men när en kamaxel sensor tar plats i en distributör, kan bortfall av denna sensor resultera i att det finns ingen gnista.
Mekanismen

Kamaxellägets sensorer använder antingen en tandade hjulet fäst vid kamaxeln, som genom användning av Halleffekt, introducerar en ström i sensorn på bestämda tidpunkter, eller de använder lysdioder, vilket lysa ljus på en slitsad hjul fäst vid kamaxeln, bakom vilken är sensorn försedd med fotoreceptorer. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125393.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.