Hur Smörj en Jeep Wrangler

Smörjning (även känd som smörjmedel eller glidmedel) är en viktig underhåll förfarande för chassikomponenter på en Jeep Wrangler. Att hålla komponenterna smorda genom zerk beslag kommer att bidra till att upprätthålla de styrande komponenter och fjädring kulleder. Det finns 10 zerk beslag på den främre änden av en Jeep Wrangler, och dessa styrande komponenter bör smörjas var 3000 miles (eller varje oljebyte om du byter olja var 3000 miles). De fjädring kulleder (både överdelar och båda sänker) bör smörjas varje 6.000 miles (eller varannan oljebyte om du byter olja var 3000 miles). Saker du behöver
Tube av hjullager och chassi insmörjningsfettet sälja Grease gun (med flexibelt munstycke slang) katalog Shop trasor
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Ladda fettspruta, om nödvändigt, med röret på chassit fett. Dra tillbaka och låser kolven på kammaren av vapnet.
2

Skruva upp pistolen med handtaget och munstycket slang på den och ställ den åt sidan.

3

Ta pull-off plastlock på tub fett att komma åt fettet inuti röret.
4

Sätt in röret ner i kammaren av fettspruta och lyft sedan upp och skal flip-top aluminium lock på andra sidan av röret.
5

Sätt in röret ner i kammaren av fettspruta och lyft sedan upp och skala flip-top aluminium locket på den andra sidan av röret. Detta kommer att avslöja fettet i andra änden av röret.
6

Byt upp pistolen och sedan låsa kolven och skjut in den kammare av vapnet. Prime pistolen genom att pumpa med handtaget flera gånger tills fettet kommer ut ur munstycket. Torka munstycket bort med en trasa.
7

Start på ena sidan av Wrangler. Sätt på skyddsglasögon och krypa under framsidan av Jeep.
8

Lokalisera zerk beslag på övre och undre kulleder. Tryck munstycket på fettspruta på smörjnippeln. Fettpressar som presenterar en enhands-drift pump kan du hålla lätt tryck på munstycket som är ibland nödvändigt att pumpa in fett i envisa beslag. Annars kommer fett precis ut ur munstycket och täcker ytan av smörjnippeln. Pumpa tillräckligt med fett tills du ser några lite sipprar ut ur kulleden sömmen. Torka av överflödigt fett bort med en trasa.
9

Flytta till styrning styrstag ände placerad på framsidan av knogen. Återigen, placera munstycket på smörjnippeln och pump tillräckligt fett så att en liten mängd sipprar ut ur sömmen och sedan torka bort det överflödiga fettet.
10

Följ styrningen slutet styrstag till förbundet av styrstag anslutning och fetta in smörjnippeln dit på samma sätt. Följ spåret bar på förarsidan av Wrangler till där baren möter pitman armen och spåret bar
11

möter ramen gemensamma. Smörj dessa två kopplingar på samma sätt.
12

Avsluta upp genom att smörja den vänstra sidan styrningen slutet styrstaget och de övre och undre kulleder på förarsidan hjul.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125364.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.