Hur Fyll växellådsolja på en Celica

Växellådsolja är nödvändig för att behålla din sändning. Oljan håller kugghjulen cool som de arbetar för att flytta din bil, och det gör att flytta enklare och smidigare. Du behöver för att upprätthålla nivån på växellådsolja enligt din tillverkarens reccommendation att undvika problem med överföringen. Bilar som en Toyota Celica är lätta att underhålla på grund av det sätt som de var utformade. Du kan fylla växellådsolja på en Celica snabbt och enkelt. Saker du behöver
insexnyckel
75/90 syntetisk växellådsolja
2-fots gummislang
Slangklämma
Funnel
Flathead skruvmejsel
Visa mer instruktioner
1

Öppna huven på din Toyota Celica. Stå på förarsidan av bilen och titta ner på transmissionen, precis bakom där det blossar till svänghjulskåpan. Du bör se hastighetsmätaren kabeln in i växellådan nära detta område. Titta framför denna kabelanslutning ca 6 inches (mot motorblocket), och du kommer att se en insexskruv bult som sticker ut från växellådan. Denna bult är pluggen för din växellåda.
2

Demontera växellådan pluggen med hjälp av en insexnyckel för att vända den moturs tills du kan dra ut den ur växellådan.

3

Bifoga en 2-fots gummislang till botten av en tratt med en slangklämma. Dra åt slangklämman med en skruvmejsel genom att vrida slangen klappa medurs.
4

Placera änden av slangen i pluggen hålet i växellådan. Håll tratten upp så slangen löper i en rak linje ner i växellådan.
5

Häll långsamt 75/90 olja vikt redskap i tratten. En Toyota Celica bara tar 2 till 4 liter växellådsolja, så kontrollera nivån i växellådan för att se till att du inte överfylla den. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125328.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.