Bad U ledsymptom

En universalknut (U led), är en koppling som ansluter två styva roterande axlar så att dessa axlar att fortsätta att rotera i en vinkel. En perfekt koppling skulle kunna snurra axlarna på exakt samma hastighet som vinkeln ökat, men detta är inte fallet med en U gemensamt. När vinkeln ökar så ökar en något annorlunda hastighet av spinn och vibrationer uppstår. Automobile U Joints

När du tänker på en U joint du förmodligen tänker på de som är installerade i drivaxeln i din familj bil. Din drivaxel inte ansluta från transmissionen till axeln bell bostäder i en direkt rak linje, därför U lederna installeras på varje ände för att möjliggöra för skillnaden i vinkel. De flesta U fogar har en smörjnippel som deras spinning skapar friktion och värme.
Vibration

när u fogar börjar att bära, en av de första tecknen en förare kanske märker är en konstig vibration. Ett gemensamt som har utvecklats stort spel kan skramla vid låga hastigheter och vibrerar på motorvägshastigheter. Den vibration vid första kan vara svag och svår att sätta fingret på, men det kommer att bli värre, oftast inom ett par hundra miles. Addera ditt klickande ljud
p Om du misstänker att din U gemensamt kan gå dåligt, hitta en tom parkeringsplats och vrid ratten hela vägen till höger eller vänster och långsamt köra i en cirkel. Merparten av tiden, om din U gemensamt har slitits till den grad att vara löst kanske du kan höra ett distinkt klickande ljud med varje roterande av drivaxeln.
Vrid drivaxeln för hand

Om du har stål ramper som vanligen används för att driva på för att byta olja du kan använda dem för att höja din bil att visuellt inspektera din drivaxel. Med din bil säkert på ramperna, glider under bilen på ryggen och ta ett fast grepp om din drivaxel med båda händerna och vrid det ett sätt sedan tillbaka medan du tittar på U lederna. De ska rotera med drivaxeln utan självrisk lek eller slarv.
Play it Safe
p Om du är osäker på om tillståndet i dina U lederna, ta bilen till en mekaniker för kontroll. Om en sliten U gemensamt katastrofalt misslyckas på motorvägshastigheter, kan drivaxeln roterar våldsamt utom kontroll och orsaka stora skador på den under kroppen av ditt fordon. Om den främre U leden snaps, den ena direkt bakom växellådan, är det möjligt för drivaxeln att penetrera körbanan eller in i en pott hål och flip din bil ände över ände som visat i tv-show som heter "Myth Busters." Om du misstänker att dina U lederna går dåligt, spela säkert och har dem kontrolleras direkt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125308.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.