Hur att bryta i motorn på en ny Subaru Vehicle

När du köper en ny bil, de flesta människor är omedvetna om att det som händer under de första veckorna av ägande är avgörande för den totala livslängden för motorn. Detta är säkerligen fallet för den horisontellt motsats motor i Subaru, som kommer i sexcylindriga och sugmotor eller turboladdade fyrcylindriga versioner. En ordentlig inkörningsperiod kommer att säkerställa att din Subaru motorn blir av till höger start. Instruktioner
körbeteende och underhåll
1

inte överstiger ett motorvarvtal på 4000 rpm tills 1000 miles är på vägmätaren. Inte bara förlänga livslängden på motorn i alla körsituationer, men det tillåter kolvringarna som sittplats ordentligt i förbränningsrummen, vilket kommer att förhindra att olja brinner i framtiden.
2

Undvik tunga acceleration och stopp. Av samma skäl som ovan, kommer måttlig acceleration under de första veckorna av bilens livslängd låta hårdvaran inuti motorn att passa ordentligt i framtiden. Likaså kommer lätt bromsning para korrekt dynorna till bromsskivorna eller trummor. Överdriven bromsning innan beståndet bromsarna sitter kan skada broms hårdvara.
3

Använd inte farthållaren inte är absolut nödvändigt. Detta gör det möjligt för motorn att rev i olika rev intervall, vilket annars skulle kunna undvikas genom att kryssa i en konstant hastighet. Körning normalt i motorns alla förhållanden kommer att vänja motorn till dessa olika förutsättningar.
4

Drive med olika hastigheter i både stad och arenor motorväg. Denna strategi kommer att uppnå samma syfte som undviker farthållare. Att låta motorn gå i olika takt i olika situationer kommer att säkerställa att de interna kommer att förberedas för dessa villkor i framtiden. Av denna anledning, måttlig, men inte nödvändigtvis slö, acceleration och inbromsning är önskvärda.
5

Missa inte första oljebyte. Använda högkvalitativ syntetisk olja för första förändringen kommer att hjälpa alla de ovan beskrivna processerna. Beroende på storleken på motorn och dess intag metod, kommer varje fordon ha olika tidsperioder för oljebyte schemat. Konsultera instruktionsboken för att se till att du använder rätt typ av olja och förändras den vid rätt tidpunkt. Många återförsäljare föreslår utför den första oljebyte halvvägs genom den första oljebyte intervall, och sedan utföra en annan vid den första planerade förändringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125282.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.