Symtom på en sprucken Avgasgrenrör

An motorns avgasgrenrör (eller grenrör) är en integrerad del av avgassystemet. Fördelaren är bultad till motorns huvud och är den första komponenten som tillbringade avgaser dirigeras igenom på sin väg ut i avgassystemet. Tyvärr grenrör utvecklar ofta spänningssprickor från den extrema värme som de utsätts för. Eftersom den porösa metallen som de flesta grenrör är gjorda av expanderar och kontrakt med temperaturförändringar, kan sprickor uppstå. Nedan är symptomen på en sprucken avgasgrenrör. Synlig sprickbildning

Ett symptom på en sprucken grenrör blir en synlig spricka som du kan se på fördelarens yta. Att leta efter en spricka, titta noga på grenröret, särskilt där bultar upp till motorn och där mest värme kommer att bli. En stor spricka blir relativt lätt att upptäcka, men en mindre, hår-line fraktur kan vara svårare att lokalisera. Du kan behöva ta bort grenröret från motorrummet för att inspektera hela ytan.
Onödigt buller

En sprucken grenrör oftast kommer att göra ovanliga ljud av något slag som vissa av avgaserna tvingas ut av sprickan i stället för ut avgaserna. Detta kan vara mer uttalad när motorn är kall och började, och kan vara allt från ett klickande ljud till en mer uttalad visslande eller whooshing buller. När fordonet kör, öppnar motorhuven och lyssna nära utblåsningsgrenrören att se om det kommer ovanliga ljud.
Avgassystem lukter

Manifold sprickor kan också orsaka överdriven avgas lukter eftersom en del av avgaserna kommer att evakueras ut av sprickan i stället för ut änden av ändröret. Avgaserna luktar eller inte märkas från insidan av fordonet, men kommer att bli mer märkbar i motorrummet och de områden runt grenröret. Avgassystem läckage är potentiellt skadliga för hälsan om de åkande.
Prestandaförlust

Eftersom grenröret är en viktig komponent i motorns avgassystem och ser till att motorn får rätt mängd mottryck (det tryck som utvecklas av avgassystemet som gaserna evakueras), kan en sprucken grenrör försämra negativt motorns prestanda. En spricka är i huvudsak ett vakuum läcka och kan förhindra alla motorns funktioner inte fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125276.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.