Hur du ändrar en massa luftflödessensor i en Ford Excursion

Dålig acceleration, kan baktändning, och en "check engine" light alla vara tecken på att luftmassemätaren i din Ford Excursion behöver bytas. Den luftmassemätare ger bilens dator med information om hur mycket luft som kommer in din motor så det kan justera och balansera bränsletillförsel. Även om du kan rengöra en massa luftflödessensorn, dessa sensorer är så känslig att det kommer att spara tid och huvudvärk att helt enkelt byta ut sensorn så fort det upphör att fungera korrekt. Lyckligtvis är processen enkel och kan göras på under en halvtimme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Torxnyckel
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

parkera din Ford Excursion på en nivå plats. Stäng av motorn. Aktivera parkeringsbromsen och öppna huven. Använd en hylsnyckel för att lossa bulten på terminalen kontakt för den negativa batterikabeln och ta bort kabeln från batteriets pol.
2

Leta massan luftflödessensor. Sensorn är placerad på toppen av intaget strömningsledningen som är fäst till luftfilterhuset. Sensorn är fyrkantiga och sitter i ett fäste på toppen av röret.
3

Följ trådarna som kommer från sensorn till där de går med anslutningskontakt. Separera de två halvorna av kontakten (en är från luftmassemätaren och en från din utflykt elsystem) genom att trycka in flikarna på sidan av kontakten i och dra isär de två halvorna.
4

Lossa fästskruven som håller sensorn på plats genom att vrida den moturs med en Torx nyckel tills du kan dra ut den ur huset. Lyft hållarramen från sensorn och lyfta givaren ur.
5

Placera nya Luftmassemätare luftflödet in i hållarramen, se till att ledningsnätet för sensorn kommer att nå ner för att möta anslutning till bilens ledningar. Placera hållarramen över sensorn och dra den på plats genom att installera den kvarhållande muttern med din Torx nyckel (vrida den medurs för att dra åt).
6

Skjut de två ändarna av ändanslutningsdonet (från luftmassemätare och bilens elsystem) tillsammans. Återanslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125272.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.