Hur man ändrar Packningar ventilkåpan på en New Beetle

En av de regelbundna underhåll på en VW New Beetle, och någon bil för den delen, är inspektion och byte av packningar ventilkåpan. Dessa är de packningar som tätar ventilkåpan till cylinderhuvudet och förhindra oljeläckage. Om ventilkåpan packningar läcker, de är slitna och behöver bytas ut. Det är inte så svårt av ett jobb om rätt åtgärder vidtas. Saker du behöver
Ventil packning
Hylsnyckelsats och ratcheting skiftnyckel
Gasket Remover Review Avfettaren
Plastskrapa Rags Addera Visa fler instruktioner

1

Låt motorn svalna om det var nyligen kört. Avlägsna boot luftintaget som är ansluten till motorns spjällhuset. Lossa gasvajern och eventuella slangar och elektriska anslutningar placerade på övre insugningsröret.
2

Koppla den hårda röret som är anslutet till EGR (avgasåterföring) ventil placerad under den övre insugningsröret. Använda lämplig storlek uttaget, ta bort skruvarna för övre insugningsröret och grenröret fästet.
3

bort den övre insugningsröret vid lägre insugningsröret. Placera rena trasor över intaget löpare att förhindra något från att falla in i intaget.
4

Koppla veven ventilen fallet paus på ventilkåpan. Ta bort bultarna från ventilkåpan och ta bort de förstärkande banden. Ta kamaxelns remskyddet och dammskyddet från baksidan av kamaxeldrevet.
5

bort ventilkåpan. Rengör gamla packningen material med packning remover. Spraya packningen remover på, låt den suga in och sedan skrapa bort det med en plast skrapa. Rengör packningsytan med avfettningsmedel, se till att den är helt ren.
6

Montera en ny packning. Sätt tillbaka ventilkåpan, ventil bultar locket och förstärkande remmar. Ersätt alla delar i omvänd borttagning. Starta bilen och låt den komma upp till arbetstemperatur. Kolla efter läckage runt ventilkåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125271.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.