Auto Rostskydd

Allt det hårda arbete och underhåll du hälla i ett fordons motor kommer att göra dig något bra om bilen faller samman omkring dig på grund av rost. Förebyggande åtgärder kommer att omintetgöra uppbyggnaden av rost på bilens chassi och på sikt förlänga dess livslängd. Origins of Rust

förebygga uppbyggnaden av rost och vatten är nyckeln till att skydda din bil från rost. Vattenmolekyler orsakar järn att oxidera, eller rost, salt snabbar upp processen. Salt är vanligast under vintern för att hålla slick vägar fria från is. Det kan också sippra in i metallverk och elledningar för fordon som lagras nära havet. Salt är en allvarlig fiende till din bil eftersom det fastnar på metallen även när vattnet torkar. När den blir våt igen - i en regnstorm, till exempel - det kommer att fortsätta att äta bort på metallen. Förutom att orsaka rost, kommer saltet förstör också elektriska delar och orsaka korrosion på kylaren.
Förhindra Rust

regelbundet skölja bilen under vintern för att hålla saltet från att bygga upp. Var uppmärksam på vinklar och vrår i kroppen, speciellt runt fender brunnar och underrede. Undvik själv eller fullservice biltvättar under vintern som använder återvunnet vatten. Chansen är stor att personen framför dig bara sköljas saltet från hennes bil. Använda salt vatten för att skölja en bil är självdestruktiv. Håll din färg i gott skick, detta är din första barriär mot rost bildas på stålet under den. Vaxa bilen för att skydda lacken. Bättra eventuella chips eller repor som utsätter stålet under färgen. Skydda insidan av din bil genom att investera i tunga gummimattor. Salt finns inte bara på vägar utan trottoarer och uppfarter. Du och dina passagerare spårar att salt och fukt in i bilen. Torka ut blötte mattor innan fukt tränger in i underredet.

Kontrollera att alla dräneringshål nära stammen och huven är rena. Igensatt hål kommer att fälla vatten och leda till rost. Inspektera gummi gummilister runt dörrar och fönster för revor och. Dessa håller vatten, och därefter rosta, ut ur bilen.

Betrakta ett rostskydd tätningsmedel för bilen, men tänk på att färgen på många bilar redan har ett tätningsmedel. Täta inte delar som har redan rostig, det kommer inte bromsa rostande processen

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125270.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.