Hur man laddar extra batterier från fordon Generator

Du kan behöva ladda extra batterier från en bil generator om du använder ljudutrustning, eller behöver "hus" batterier för att driva lampor och apparater i din husbil. Dessa extra batterier laddas medan motorn är igång och sedan kan du ha makt - utan att tömma din motor - när motorn är avstängd. För att ladda fler batterier från en bil generator, behöver du inte bara att ansluta generatorn till extra batteri, men du måste installera en batteri isolator för att skydda den ursprungliga bilbatteriet laddas ur när huset batteriet används. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Drill (om det behövs) katalog Plåtskruvar
batteri isolator
# 14 tråd
Ringterminaler
Elektriska tång
Open- end ringnyckel
Färgad tråd wrap
Visa fler instruktioner
1

Lossa bulten på klämbygel den negativa batterikabeln på bilens batteri med en socket set, och bort kabeln.
2

Hitta en bult eller skruv som går direkt in i brandväggen i din bil i motorrummet som har tillräckligt med området runt den för att rymma storleken på ditt batteri isolator. Om du inte kan hitta en befintlig bult, borra hål i motorns brandvägg så att du kan montera isolatorn till brandväggen.
3

Installera batteriet isolator genom bultning eller skruva den direkt till brandväggen i din motorrummet.
4

Skär tre längder # 14 tråd med i framkant på dina elektriska tång. Den första längden ska kunna nå från inlägg på din generator märkt "B" eller "Batt" till mitt inlägg på din batteri isolator. Den andra längden bör vara tillräckligt lång för att gå från den ena av sidan stolpen på frånskiljaren till där du kommer att lagra dina extra batteri. Den tredje längd bör nå från den återstående sidan stolpen till säkringsboxen på din bil.
5

Strip ungefär en fjärdedel tum av isoleringen i vardera änden av varje tråd med dina elektriska tång. Twist en ring terminal på varje ände och crimp terminal på kabeln.
6

Ta bort muttern på "B" eller "Batt" post av generatorn med en öppen ände ringnyckel . Skjut ringen terminalen av tråden som du klipper köra mellan generatorn och isolatorn över posten, och byt muttern. Fäst den andra änden av denna kabel till mitt inlägg om ditt batteri isolator på samma sätt.
7

Fäst ringen kontakten på frånskiljaren till batteriet tråd till vänster sida stolpen av isolatorn genom att ta bort muttern, glider ringen på och sedan ersätta muttern. Fäst den andra änden av denna kabel till den positiva inlägg om ditt extra batteriet.
8

Fäst den sista tråden, på samma sätt som de andra, den högra stolpen av isolatorn och den andra änden till säkringsdosan i bilen.
9

Klipp ytterligare en bit av # 14 tråd. Skala ändarna och kabelskor ringen på kabeln. Fäst ena änden till den negativa inlägg om ditt extra batteriet och jorda den andra till ramen på bilen. Hitta en befintlig bult eller skruv för att fästa den till, eller borra ett hål och använda en plåtskruv att ansluta marken. Placera den negativa kabeln tillbaka på ditt bilbatteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125248.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.