Hur man bibehåller en hög körsträcka Truck

Din lastbil är inte så unga som det brukade vara. Dess delar är nöta, men du har inte råd att köpa en ny ännu, så det är viktigt att behålla din höga miltal lastbil för att hålla den i trim i lOLD ålder. Som av 2009, är en lastbil anses högt miltal när den når ca 75.000 miles, och det kommer sannolikt att behöva mer reparationer än när den var helt ny. Lär dig att behålla din höga miltal lastbil att hålla reparationer räkningar på ett minimum. Saker du behöver Truck handbok
mekaniker Hög körsträcka olja
Visa fler instruktioner
1

Läs din lastbil bruksanvisningen och följ tillverkarens underhållsplan . Om du har köpt en gammal lastbil och manualen saknas, be en pålitlig och betrodd mekaniker för att ge dig råd om regelbundet underhåll för din lastbil år, märke och modell.
2

Välj en mekaniker som är certifierade med Nationella institutet för Automotive Service Excellence (ASE). Han kommer att hjälpa dig att hålla koll på din underhållsplan, svara på alla frågor, och få känna din höga miltal lastbil som hans eget.
3

Ändra din lastbil olja varje 3000 miles eller varje threee månader händer inträffar först. Detta är inte en uppgift att ta lätt på, som ren olja i din bil är som friskt blod i en människokropp. Det håller din motor och dess delar fungerar smidigt och effektivt. Använd hög körsträcka olja, såsom Castrol GTX High Mileage formulering, som innehåller speciella konditioneringsmedel som håller sälar skyddas och bidra till att minska läckage.
4

Utför regelbundna tune-ups på hög körsträcka lastbil. Få din bromsledningen inspekteras, tändstift och filter bytas ut regelbundet, och insprutningssystemet kontrolleras för eventuella problem. Regelbundna uppjusteringar kommer att hålla din lastbil motor kör på högsta hastighet och kan varna dig om större reparationer problem innan de inträffar.
5

Kontrollera lufttrycket regelbundet och se till att du köper dina däck roteras vid varje melodi -up eller varannan oljebyte. Detta kommer att avvärja oväntade lägenheter och blowouts. Också få din lastbil anpassning justeras runt varannan oljebyte.
6

titta under din höga miltal lastbil tecken på läcker. Vara medveten om eventuella fläckar eller fläckar på ditt garage golvet eller på din uppfart, och inte skaka av sig dem som obetydliga. Vätskeläckage är vanligt på hög körsträcka fordon, men de bör inte ignoreras. Håll koll på de stora vattenpölar eller oljiga droppar innan de förvandlas till dyra reparationer.
7

Lyssna efter missljud, såsom dunkar, smällar eller ping. Dessa kan vara varningstecken på att din lastbil kräver seriös uppmärksamhet. Inte alla ljud stava problem, men att veta vad som låter normalt på hög körsträcka lastbil och vad som inte kommer att hjälpa dig att avgöra om du ska ringa din mekaniker. Notera några nya ljud och när de började kan hjälpa din mekaniker att diagnostisera problemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125183.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.