Hur man byter kullederna i en Chevy Truck

Om dina däck bär roligt eller du har börjat märka en vibration när du går på vägen, det finns en chans att din kulleder går ut. Om de är, skulle du byta bättre dem eller du kommer att fortsätta att ha problem tills kulleden totalt misslyckades, vilket kan orsaka en olycka. Byta dina kulleder är inte så illa, men det kommer att ta ett par timmars tid. I det här fallet är projektet fordonet en 2004 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter övre länkarm med kulled
ersätter nedre kulleden
Air kompressor och slang
pneumatisk vinkelslip med kapskiva
Pneumatisk luft mejsel med mejsel spets och spets bilagor
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

Lyft domkraften under den nedre länkarm tills den precis rör armen. Detta kommer att fånga den nedre länkarm så att den inte hoppar ut ur spänningen i spolen. Addera 3

Unbolt övre länkarm från spindeln, sedan skruva isär den övre länkarm från ramen, med hjälp av 1/2-tums Ratchet och uttag i båda fallen. På 1999-2006 Chevrolet Silverado och GMC Sierra, erbjuder fabriken endast en ersättare övre länkarm med kulled, inte en ersättning kulled själv. Det är lättare att installera, och dessutom billigare än vissa eftermarknaden kulleder.
4

Bolt ersättning övre bärarmarna i ramen och spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag.

5

Unbolt lägre länkarm från spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag.
6

Anslut kompressor slangen till vinkelslipen och använda vinkeln kvarn för att klippa ett "X" mönster i huvudet på nitarna som håller fast nedre länkarm till kulleden. Detta kommer att göra nästa steg lättare.
7

Montera mejseln infästning till pneumatisk luft mejsel och placera den mellan den undre länkarm och botten av niten. Sedan mejsel bort nithuvudet. Växla till den spetsiga fastsättning när huvudena är avstängda, sedan hammare nitar rakt ned från den nedre länkarm.
8

Skjut ut beståndet kulled, sedan glider i utbyte kulled och bult den på plats med hjälp av de bultar som medföljer ersättare kulled och 3/8-tums Ratchet och uttag.
9

Återanslut lägre länkarm till spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttaget, sedan installera däcken och sänk bilen tillbaka till marken med hjälp av domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125168.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.