Hur man upptäcker en Bad U Joint

Kardanknutar är en kritisk komponent i drivlinan i bilen. Att förstå hur man känner igen en sliten kardanknut innan det går sönder kommer att rädda dig från att behöva ersätta dyrare delar. När en kardanknut misslyckas, kan det skada drivaxeln, oket på differentialen, och oket, svans axeln, och den utgående axeln hos transmissionen själv. Rutinmässigt underhåll och smörjning av universallederna kan avsevärt förlänga livslängden på leden och spara tid på att behöva byta delar oftare än nödvändigt. Saker du behöver
Stor platt
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

lyssna noga på fordonet som det är i rörelse, och ta del av alla gnisslande eller metalliska ljud som kommer från under fordonet. Dessa ljud kan indikera en kardanknut som har torkat ut eller är under-smörjas.
2

notera eventuella vibrationer i fordonet som orsakas av en sliten drivaxel kardanknut. Dessa vibrationer visas normalt när skarven är nära att misslyckas. Om du upptäcker en vibration, inte ogilla det.
3

Stanna fordonet på en säker plats, t.ex. en uppfart eller parkeringsplats. Med motorn igång och foten på bromsen, flytta bilen från parken i backen och lyssna efter en clunking eller banka ljud när den går in i växeln. Du kommer ofta känna det hoppar när det slår, vilket indikerar en lös kardanknut.
4

Parkera bilen på plan mark och stäng av motorn. Med bilen i parken och hjulen chockad för säkerhet, prova att flytta drivaxeln genom att vrida den och notera eventuella glapp i de universella lederna i axeln. Lösa fogar kan tillåta axeln att röra sig så mycket som en kvarts tum till en halv tum i någon riktning när den vrids.
5

Sätt en stor, platt skruvmejsel i oket som förbinder drivaxeln till transmissionen oket eller differentiell oket. Försök att vrida axeln genom att trycka upp eller dra ner på skruvmejseln. Notera varje rörelse i axeln som skulle indikera en lös koppling.
6

Inspektera universalleder med en ficklampa. Titta in i oken för kantstötta eller trasiga lageröverfallen, rost eller saknade lager och fästklamrarna. Dessa tecken är tecken på ett starkt slitna kardanknut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125138.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.