Hur du ändrar ett bränslefilter på en Dodge RAM Diesel

Underhålla Dodge diesel alltid bör omfatta regelbundna bränslefilter förändringar. Dieselbränsle innehåller ofta vatten och andra föroreningar, filtret är att hålla dessa saker från att komma in din motor. Du kan ändra filtret på några minuter hemma med hjälp av vanliga handverktyg. Filtret är en patron som sitter inuti en kåpa på motorn och kan nås genom att helt enkelt ta bort huslocket. Saker du behöver
Ratchet
1-1/8 "socket
Bucket eller avtappningskärl
Plastpåse
Nytt filter
Visa fler instruktioner

1

Placera ett uppsamlingskärl under lastbilen, direkt nedanför avloppsslangen på filterhuset. Kontrollera att slangen placeras så att bränsle inte rinna direkt på den främre differentialen.
2

Lossa kåpan på bränsle filterhuset med en 1-1/8 "hylsa och spärrskaft. När locket är löst, lyft upp på avloppet spaken, så att bränslet rinna ned i tråget.
3

Skruva på locket tills det är helt löst och lyft det långsamt. Filtret är fäst vid locket och kommer att lyfta ut tillsammans med den. Var försiktig lyfta det, eftersom filtret kan ramla av locket ganska lätt och stänk dieselbränsle hela motorrummet.
4

Slip filtret och täcker in en plastpåse och ta bort den från motorn facket. Väskan kommer att hålla bränslet i filtret från droppande och göra en enda röra.
5

Torka ur insidan av filterhuset med en ren trasa innan du sätter in det nya filtret i huset. Var försiktig så att du inte skadar några sensorer inuti huset.
6

Vänd locket och bänd filtret ur locket med en skruvmejsel. Torka kåpan ner och installera det nya filtret genom att fästa den i locket.
7

Avlägsna och byt ut O-ringen på filtret locket. Smörj O-ringen med diesel eller olja före montering.
8

Stäng avloppet genom att trycka drain spaken ner igen. Fyll huset med diesel men lämna tillräckligt med utrymme för att installera filtret utan bränslet flödar över.
9

tillbaka locket och dra åt med 1-1/8 "hylsa och spärrskaft. Ta dräneringstråget och förfoga över bränslet i pannan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125131.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.