Hur sänka EGTS i en lastbil

avgastemperaturer (EGTS) är en viktig komponent för alla diesel motor. EGTS är en representation av den temperatur som uppstår i förbränningskammaren hos motorn. Luft-och bränslemix för att skapa kraft för en dieselmotor. Ju mer bränsle som tvingas att blandas med luft, desto varmare avgaserna som kommer att lämna kammaren. Som en tumregel bör avgastemperaturer aldrig överstiga 1350 grader Fahrenheit. Saker du behöver
Syntetolja
Ratchet uttag
Phillips skruvmejsel
luftintagssystem
Avgassystem
Visa fler instruktioner
sänka din EGT i en diesel
1

Ändra vätskor i motorn till syntetiska oljor. De flesta diesel motorer kan använda 5W-40 syntetiska vätskor för att fungera, och kvaliteten olja kommer att minska friktion och värme. Med tiden kan syntetiska oljor spara slitage på motorn också. Byt olja med en spärr och uttag genom att ta bort avtappningspluggen på oljetråget och ta bort oljefiltret av motorn. Byt ut filtret för hand och sätt tillbaka avtappningspluggen när oljan är tom. I motorrummet, ta bort oljan locket och häll i syntetiska vätskor till truckens kapacitet.
2

Installera ett system för luftintag för att öka mängden luft som blandas med bränslet i förbränningskammaren . Mer bränsle med mindre luft resulterar i högre motor temperaturer och varmare avgaser. Ett luftintag systemet skapar en mer balanserad blandning och därmed sänka temperaturer och ge effektivitet. Luftintag ersätter fabriken intag med mindre restriktiva spolning och mer effektiva filter. De installerar med en stjärnskruvmejsel och slangklämmor.
3

Installera ett datachip till lastbilens dator. Chips kan variera kraftigt i pris och kan göra allt från boost hästkrafter för att öka bränsleekonomi. De flesta av dessa marker är mellan $ 300 och $ 600. En krets ansluter till porten under ratten och omprogrammerar datorn för att leverera bränsle och arbetar vid nya parametrarna. Dessa marker genomför också skall skydda mot temperaturer som är för höga.
4

Installera ett avgassystem för att hjälpa flöde öka luft från motorn. Eftermarknaden avgassystem är friflytande och bättre rustade att smidigt avlägsna luft än en fabrik avgaser. De flesta av dessa kit kostar mellan $ 400 och $ 600 kan installeras i ett par timmar och helt enkelt ersätta fabriken avgassystem med bättre avgas slang. Ta bort den gamla avgaser genom att skära av slangen bakom ljuddämparen och extrahera den gamla slangen. Installationen kommer att variera beroende på den nya avgas kit du väljer. Avgastemperaturer kan sjunka så mycket som 200 grader genom att ändra avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125123.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.