Bil Problem med den bakre Hjullager

Även hjullager är små, spelar de en viktig roll i en bils upphängning. Ligger mellan navet och axeln eller spindeln, hjullager säkerställa hjulet stannar i rätt läge och säkerställer också hjulet rullar smidigt när en bil körs. En misslyckad bakre hjullager kan orsaka en potentiellt farlig situation. Hjullager beskrivning

Hjullager består av en cirkulär rad av lager inuti en runda hus som pressas runt lagren. Lagren är det som tillåter hjulet att rotera jämnt. Lagren är täckta i en generös mängd lagerfett och skyddas av någon typ av lock eller tätning inuti navet bostäder. Addera Vad orsakar lagerhaveri?

hjullager fel kan orsakas av ett antal symtom. Förhindra att smuts, olja och smuts kommer in i lagerhuset, vilket kan orsaka kullagren för att bli värderade och skadade och eventuellt misslyckas. En annan faktor som kan orsaka lagerfel är fel hjulet eller en felaktig inriktning. Installera inte hjulen på din bil med för stark för en offset, vilket kan orsaka hjulet att sticka ut för långt från suspensionen och placera felaktiga belastningar på lagret och orsaka eventuella fel. Felaktig justering kan orsaka liknande problem. En annan faktor som kan orsaka ett lager för att misslyckas är helt enkelt använda. De flesta lager är konstruerade för att hålla från 80.000 till 100.000 miles. Vid denna punkt, få dina lager ersätts som förebyggande underhåll.
Symtom på en dålig Hjullager

En dålig hjullager visas flera symptom som kan vara detekteras. När du kör, lyssna efter en mängd buller från ett dåligt lager, inklusive gnugga, ett försiktigt "shushing" ljud, eller ens gnissla. Detta kommer att bli värre under kurvtagning, när belastningen ökar på lagret. Och även om det inte är så märkbar som en dålig hjullager, får en dålig bakre hjullager orsaka en vag känsla av fjädring, särskilt vid kurvtagning. En dålig lagringen kan också göra det svårt att på rätt sätt inrikta en suspension. På moderna bilar med ABS (låsningsfria bromsar) ett dåligt lager kan göra att bilen för att visa en "ABS" ljus och inaktivera ABS. Om din bil visar en "ABS" varningslampa, har din mekaniker titta på dina hjullager. Addera Kontroll ett hjullager

En misslyckad hjullager kan orsaka förlust av kontroll av ett fordon och kan även leda till att hjulet lossnar från bilen. För att kontrollera ett hjullager, Lyft bilen så att hjulet är upphängd i luften. Med händerna placeras stadigt på vardera sidan av däcket, vicka hjulet och däcket fram och tillbaka. Det borde inte finnas någon rörelse. Om det finns, är lagret sliten och måste bytas ut. Också, snurra hjulet för att se till att det snurrar smidigt och inte göra några gnugga eller skrapa ljud när den snurrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125120.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.