Hur får man ett bilbatteri Redo för vinterförvaring

När vintern kommer och du bor i ett kallt klimat, är det dags att få din vintage bil av vägen och redo för lagring. En sak du bör inte förbise är hur man får bilbatteriet klar för vinterförvaring. Om du inte gör detta på rätt sätt, kommer våren har du ett dött batteri eller värre. Det är möjligt att batteriet spricker, läcker syra och utgör en explosion eller brand. Saker du behöver
Hylsnyckel
Bakpulver och vatten
Skurborste
Handduk
Terminal pensel
Antikorrosivt fett
Visa fler instruktioner

1

Använd en hylsnyckel för att koppla bort den negativa kabeln från batteriet. Lossa därefter pluskabeln. Förväxla inte denna ordning eller du kan få chockad eller korta bilens elsystem. Ta ut batteriet ur bilen.
2

Blanda en 1-till-3 förhållandet bakpulver till kallt vatten i en kopp. Använd en hård skurborste med blandningen för att skrubba bort all korrosion och rost från batterihållaren brickan i motorrummet. Torka facket med en handduk. Skrubba ändarna på batterikablarna rena med mixen också och tillämpa ett tunt lager rostskyddande fett på dem. Du hittar den här fett, även kallad terminal fett, på någon auto järnaffär.
3

Rengör terminala inläggen på batteriet med bakpulver mix och en terminal pensel. Terminal borstar är speciellt utformade med borsten i en rund hållare. Tryck borsten mot stolpen så att inlägget är inne i terminalen borsten. Vrid borsten för att rengöra korrosion utanför terminalen. Stryk ett tunt lager terminalerna med anti-korrosiva fett.
4

Förvara batteriet i en skyddad miljö som ett garage eller källare. En skyddad miljö bör ha en temperatur som aldrig går under noll.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125118.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.