Vad orsakar Hjullager att misslyckas?

Hjullager är en viktig del i en bil s suspension. Ligger mellan navet (som uppbär hjulet) och suspensionen spindel eller axel, ser lagret som hjulet roterar smidigt och stannar i samma position. Beskrivning

Ett hjullager är en cirkulär rad av små kullager som pressas samman i ett hölje. De kullager ger den snurrande rörelse för hjulet.
Smuts och skräp

hjullager oftast ganska isolerade från smuts med någon typ av mössa eller sigill, men de kan bli förorenat. Om detta händer lagren kan bli värderade och skadas.
Överlast

fel hjul för en särskild upphängning kan orsaka lagren att misslyckas från överskjutande last läggs på dem. Detta kommer vanligtvis att vara från hjul som sticker ut för långt från suspensionen på grund av en aggressiv, felaktig offset.
Ålder

Hjullager kan misslyckas från bara används för alltför många år. Hjullager ska inspekteras vart åren.
Symtom

En dålig hjullager kan göra släpljud om det misslyckas. En dålig lager kan också orsaka en vag och ryckiga svar från styrningen.
Förebyggande /Lösning

Inspektera dina lager regelbundet eller ha dem kontrolleras. Med bilen kapade upp, försök att flytta flytta hjulet och akter av gunga toppen och botten. Det borde inte finnas någon rörelse. Kontrollera också att lagren är packade med lagerfett.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125116.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.