Instruktioner om Remskivor

Remskivor och drivremmar utgör en stor del av fractional och flera system hästkrafter drev finns i otaliga drivna enheter och utrustning som används inom industrin, transporter och inhemska ansökningar. Remskiva och bältes system erbjuder relativt låg kostnad, lång livslängd, lågt brus och enkelt underhåll jämfört med andra typer av drivsystem. Pulley konfigurationer finns med både friktion och tandade timing strategier enhet. Remskiva Historia

Remskivor ursprungligen användes för att överföra roterande rörelse från en plats till en annan. De används ofta kontinuerliga remsor av läder, rep eller kabel. Efter John Gates utvecklade kilremmar 1917, växte användning och popularitet av remskivor exponentiellt eftersom de var i stånd att överföra betydande makt i höga hastigheter. Detta ledde till generell användning av remskiva-bältet strategi i bilar. Kilremmar blev enheten för många elverktyg, eldrivna gård och redskap gräsmatta, och apparater som tvättmaskiner och torktumlare. Kuggade kuggremmar har laterala tänder som passar in tänderna på drevet remskivor att ge positiva enheter som fastställa det exakta antalet förvandlar varje trissa kommer att göra när de används tillsammans.
Välja Remskiva-Belt Systems

remskiva-belt system fungerar särskilt bra på högre hastighet och låg till måttlig-moment. När du väljer en uppsättning, först titta på antalet axlar är anslutna, tillsammans med de relativa hastigheter i RPM eller varv per minute.The empiriska formeln för drivremmar är att mindre remskivor kör större remskivor förlorar fart och få vridmomentet proportionellt till den drivna remskiva diameter, dividerat med den drivande remskivan diameter. En 8-tums remskiva som drivs av en 2-tums remskivan kommer att föröka sitt vridmoment fyra gånger, men med en resulterande kvartering av axelns hastighet. En 2-tums remskiva som drivs av en 4-tums remskiva fördubblar rotationshastighet samtidigt halvera torque.Also överväga axelstorlekar och alternativ fastsättning. Vissa remskivor fästa till axlar med en ställskruv, även större vridmoment kräver ett kilspår, eller till och med splines för vissa tillämpningar. Andra höga vridmoment alternativ använder platta cogged kuggremmar med tänder som passar in tandliknande spår i remskivan.
Genomförandeförordning Remskiva-Belt Systems

Även flesta bälten är mer förlåtande än kedjetransmissioner avseende viss förskjutning, försäkrar korrekt inriktning effektiv kraftöverföring och lång livslängd för bandsystemen. Ta remspänningen beaktas. De flesta system använder fjäderbelastade justering fästen, armar spänning och gängade metoder justering. Detta försäkrar att maximalt vridmoment kan överföras utan skrikande eller slipping.Over-åtstramning kommer att leda till snabbare förslitning av bandet och andra drivkomponenter linje. När fingrar eller andra kroppsdelar kan ha tillgång till remskiva-remdrifter, kör covers behöver installeras över enheten. Inspektera remskivor och drivremmar regelbundet för korrekt installation och drift, tillsammans med bär och sprickbildning av bandet. Eftersom vissa bälten snurra på en hög linjär hastighet, kan de utgöra ett hot om de hoppar remskivorna eller bryta, varpå de blir en hög hastighet projektil kan tillfoga ögat eller skador ansikte. Kontrollera gjutna remskivor för sprickor och kolla alla block för täthet på axeln. Korrekt installerad och kontrolleras regelbundet, remskiva bälte system ger den bästa balansen mellan enkelhet, frihet från vibrationer, och kostnadseffektivitet för varje enhet strategi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125109.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.