Hur att bordlägga en tank Motorcykel Gas

Då en då, kan du finna det nödvändigt att ta bort din motorcykelns bensintank och hålla den i lager ett tag. Kanske du bygga din cykel eller du utföra en reparation som tar en liten stund. Problemet du stöter på är att en tank som sitter för länge kan bli smutsig på insidan, vilket kan gunk upp förgasare och bränslespridare, allvarligt skadar prestandan i din cykel. Såhär säkert att bordlägga en tank motorcykel gas. Saker du behöver
Flera rena butik trasor
Bred maskeringstejp
WD 40
Aceton
Visa fler instruktioner
1

Töm tanken på all bensin, antingen genom petcock anslutning eller genom att vrida tanken upp och ned. Sätt gasen in i en säker behållare, eller tratt in den i en gas kan använda senare, om det inte är old.If gasen är gamla, kan det vara dåligt, då du oftast kan lägga små mängder av det i din bilens tank när du fyller upp det med bra gas.
2

Lämna tanken i ett väl ventilerat område under minst en dag, för att rensa rök och avdunsta all gas som du inte kan rinna ut helt. Addera 3

Sigill av eventuella öppningar på undersidan av tanken, tillsammans med petcock ventilen, med maskeringstejp och en ren butik trasa. Det bästa sättet att göra detta är att gäng trasan upp över hålet och tejpa över den med rikligt med göra tejp.
4

Fyll tanken med ungefär en liter aceton och skvalpa runt för ca 20 minuter. Detta kommer att hjälpa till att rensa bort alla flash rost som skett sedan du tömde tank bensin. Om det är tungt rost, kan du behöva köpa och använda en starkare, kommersiell gastank rostborttagning behandling. Aceton kommer helt enkelt hjälpa till att lossa rost skala från väggarna i tanken. Dränera Aceton samma sätt som du tömde bensinen.
5

Spray rikligt med WD 40 i tanken (du kan köpa det i lösvikt, icke-sprayburkar, som fungerar bäst). Återigen, skvalpa runt i ca 20 minuter till grundligt belägga insidan av tanken med det. WD 40 är en petroleumbaserad vattenavvisande, så det kommer att belägga insidan av tanken och hjälpa till att hålla vattenånga från att komma i kontakt med insidan av tanken och orsakar rost. Töm ut WD 40.
6

Försegla de återstående öppningarna i tanken, med hjälp av trasor och maskeringstejp. Tanken här är att hålla luften från att cirkulera från utsidan till insidan av tanken. Luft innehåller vattenånga, som är skadligt för insidan av en bränsletank. Tanken är nu redo för lagring i ett väl ventilerat utrymme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125097.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.