Hur man tar bort Gelcoat Kritning

Gelcoat kritning är faktiskt oxidation som sker från förlängd solexponering. Oxidation är ett vanligt problem med utomhus gelcoat applikationer såsom båtar på grund av de långa perioder som de tillbringar i solen. Mest gelcoat har tillsatser som skyddar mot UV-strålar, men med tiden gelcoaten kommer att ha någon grad av oxidation. Detta problem kan ofta rättas till utan att behöva måla om ytan. Saker du behöver
Sponge
Tvättmedel
Handduk
Super fint våtslippapper
Gelcoat sealer
skumapplikator
Gelcoat vax
Visa fler instruktioner

1

Rengör gelcoaten med en svamp och diskmedel. Rengör ytan tar bort all smuts och uppbyggnad som är på gelcoaten. Torka ytan med en ren handduk.
2

Sand gelcoaten med super fint våtslippapper tills hela ytan är matt och slät. Detta kommer att rengöra den oxiderade gelcoaten från ytan. Var försiktig så att inte sand genom gelcoaten eller du kommer att behöva måla om de områden som gick igenom.
3

Rengör ytan igen med hjälp av en svamp och rent vatten. Ta den torkade gelcoat rester som blir kvar på ytan.
4

Applicera gelcoat sealer med en skumapplikator. Låt sealer torka och torka bort överflödigt sealer med en ren trasa. Den sealer är tunnare än vax och fyller i alla mikroskopiska hål i gelcoaten som kommer att förlänga livslängden på gelcoat.
5

Applicera två till tre lager av gelcoat vax med skumapplikatorn . Låt vaxet torka och polera hela ytan med användning av en elektrisk buffert. Detta bör återställa glans till gelcoaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125087.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.