Hur du justerar en Lash Motorcykel Valve

ventilglapp justering bör göras i enlighet med bruksanvisningen för en viss motorcykel. Harley-Davidsons tryckstången stil motor kräver inte justeras lika ofta som gör några av de utländska motorcyklar med överliggande kamaxlar. De överliggande kamaxel motorerna oftast kommer att ha en viss mängd ventilglappet behövs för expansion. Ventilspel skall justeras enligt tillverkarens rekommendationer, som kan finnas i instruktionsboken eller, om sådan inte finns, genom att ringa en återförsäljare för din make på motorcykeln. Saker du behöver
Bladmått
Skruvmejsel Set skiftnycklar
Visa fler instruktioner
Harley-Davidson och liknande motorer tryckstången
1

Pull de tändstiftet trådarna ut kontakten så att motorn inte startar. Ta bort spridaren bar i mitten av stötstångens rören.
2

Lyft den nedre halvan av den vänstra pushrod röret och säkra upp med en lämplig bit tråd. Vrid motorn genom att stöta startmotorn tills ventilen lyftaren är nere helt.
3

Lossa låsmuttern och vrid den övre justerbulten tills tryckstången har ingen upp-och-ner spel. Dra inte. Så snart glapp försvinner, sluta och hålla den övre justerbulten och dra åt låsmuttern.
4

Gör samma sak för alla fyra stötstänger följt av sänkning av tryckstången locket. Se till att packningen är bra på undersidan av locket. Byt spridaren bar.
Utländsk överliggande kamaxlar Motorer
5

Inaktivera tändningen eller ta bort sparkplug trådarna. Ta bort ventilkåpor. Vrid motorn med starter tills den första ventilen som skall justeras har vipparmen sitter på heal av kamaxeln lob. Den läka är den lägsta delen av pannloben.
6

Lossa låsmuttern och backa upp tre eller fyra varv. Använd en skruvmejsel eller liten skiftnyckel (beroende på vilket som är tillämpligt), att slå mittskruven, som är i kontakt med kamaxelns lob.
7

Infoga lämplig bladmått (för att matcha de krav ventilspel för ditt år, märke och modell cykel) mellan kamaxeln och justerskruven. Dra åt skruven bara tills det ger en liten mängd drag på bladmått som mätaren extraheras.
8

Håll justerskruven i läge och dra åt låsmuttern. Fortsätt med resten av ventilerna hålla en sak i åtanke - avgasventilen kommer att vara inline med grenröret. Eftersom insugningsventilen har en annan ventilglapp än avgaserna, se till att rätt ventilglappet appliceras till rätt cylindern.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125078.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.