Lägga Transmission Fluid till en Acura Tl Transmission

Lägga vätska till din Acura TL överföring är grundläggande för den totala driften av ditt fordon. Kontrollera vätskenivån varje 3000 miles eller tre månader för att du har det begärda beloppet. Om du gör det kommer inte bara hålla din sändning i toppform, kommer det också upprätthålla bilens andrahandsvärde. Saker du behöver
Funnel
städtrasor
Ny transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera den befintliga vätskenivån. Den transmissionsolja ska kontrolleras när transmissionen är varm, vilket är typiskt efter 20 minuters körning. Med bilen på ett plant underlag, dra ut oljestickan, torka av den och sätt tillbaka den ordentligt. Ta ut oljestickan igen och kontrollera vätskenivån medan du håller pinnen vågrätt. Vätskenivån ska ligga mellan den andra och tredje spåren på oljestickan.
2

Använd en tratt för att långsamt lägga transmissionsolja in mätstickan röret. Kontrollera regelbundet nivån på mätstickan och fortsätta att lägga tills vätskan når den nivå som krävs. Cirka 1 pt. för överföring fluild höjer vätskenivån ett hack nivå.
3

Starta motorn och flytta in i var och en av de tillgängliga positionerna. Placera bilen tillbaka till parken, dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Kontrollera vätskenivån efter avstängning bilen av och, om nödvändigt, lägga extra vätska för att föra det till lämplig nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125064.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.